Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

Учите децу да се не стиде рада!

Шта год да сте у животу и како год да сте се остварили на пословном пољу или љубавном плану, градите себе да будете домаћин. Имали стан или кућу или били подстанари – домаћин и домаћица је ствар навике и ваша ће деца то наследити од вас.

Данас много људи иде на море, многи дижу кредите за тих десет дана који оду у неповрат. Данас није земља скупа, жртвујте један годишњи или једну паклу цигара мање и купите парче земље. Ваше земље! Да имате свој комад планете на коме можете шта желите. Можете да пустите траву да расте и да лежите у њој. Можда да посадите неку воћку или поврће, а можда и неку колибицу или шатор одакле ћете ноћу гледати звезде са децом.

То парче земље биће ваше парче слободе. Комад неба на коме летите као птица међу облацима. Еххх.. Ваша деца ће волети да раде. Биће срећни кад ту дођу. Зар није лепо да имају своју трешњу на коју ће се пењати и качити љуљашку?

И ја сам се драги моји ужелео мора и планина. Били смо 2017. године на мору, а деца расту. Али море имају десет дана у години а своје парче слободе 365 дана у години. Воле кад раде, воле кад смо заједно. Кад огладне и мама донесе на њиву корпу хране, па се поређају на земљу, а тата извади нож са појаса па сецка и даје деци. Кад се убере свеж парадајз и паприка из наше баште. А на крају дана уберемо нашу лубеницу.. .ејјј… нашу лубеницу!!! Кад се заложи ватра па се испеку печењаци. А ви оставите телефоне па уз музику летњих цврчака, светло месеца и сјај звездане ноћи уз ватру деци причате о свом детињству – видећете како им се очи цакле, уши упијају а срца постају једно!

Непроцењиво је бити у тишини. Тиховати под звездама са Богом и породицом. Како све има смисла тад. Можете и роштиљ распалити па научити синове како се то ради. Тајни сос њиховог деде којим се премазује месо. Што да се не понесе ваздушна пушка или направимо праћке да гађамо неки пањ у даљини…

Ићи ћемо и на море.. Али радне навике и стварање живота остаје до краја живота.
Научите себе па учите децу, а не обратно!
Заиста вам кажем, можете живети свој сан. Само ако се мало боље организујемо.
Купите своје парче Србије

4 Komentari

 1. Славица

  Оче Предраже, Бог вам свако добро и срећу дао.

  Odgovori
 2. Vesna Milovanovic

  Uvek divni… nedostajali ste mi, brzo se naviknemo na dobro

  Odgovori
 3. Andrijana

  Predivno opisano Kako treba ziveti zivot sa svojom decom I uciti ih da postanu dobro ljudi I uzivati u nekim sitnicama line se nikad neve ponoviti.Veliki pozdrav Oce vama I vasoj porodici I drago nam je da vas opet mozemo slusati I gledati

  Odgovori
 4. Мина Качаревић

  Предивно речено 😍😍😍

  Odgovori

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *