Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

Бог се јави, драги моји!

Данас и река Јордан мења смер свог тока кад се стави крст у њу, тако и човек мења свој ток живота кад се крст усели у његово срце!

Христос је, ушавши у реку и погрузивши се у њу, показао смерност и љубав према својој деци, а то да Он није само још један човек који је ходио овом земљом потврдио је Дух Свети који се у виду белог голуба појавио над Христом, и глас Оца који је рекао: „Ово је Син мој љубљени који је по мојој вољи“. Дакле, у овом тренутку нама се Бог открива као Отац, Син и Свети Дух јер се напуни време да деца преко Сина упознају и Оца и Духа Светога.

Ово Бого-откровење (Теофанија) код нас се зове Бого-јављање и у праксу народа је ушао и поздрав: Бог се јави! Заиста се јави!

Данас такође вршимо велико водоосвећење које се врши само на данашњи дан. Та вода је чудо које потврђује и данас оно крштење и онај догађај у реци Јордан. Многи су покушали да докажу зашто се богојављанска вода не квари али нису успели.

Попут Јерусалимског огња који не пали и ова вода се не квари, оплемењујући душе и тела оних који их са вером узимају.

Користите ову воду целе године. Не чувајте је у оставама. Пијте је, сипајте у храну помало и кад вам остане при дну мало ви доспите са чесме и напуните флашу. Богојављанска вода не може да нестане те тако увек имамо и користимо је за разне потребе.

Уколико се деси да се поквари обратите се вашем свештенику. Она у себе скупља нечистоће духовне и док год је чиста не брините, али се старајте да Вам Христос буде у кући и души. Као што и благодатни огањ не сагорева неко време док не пређе из много руку грешног народа и постане ватра, тако и Света водица која у себи носи снагу обожења.

Замислите тек како се не квари наше тело кад уносимо Христа у себе на Литургији?

Ето одговора свим злотворима поред свег отрова које нам упућују како да смо још увек живи! Живи смо док смо деца Бога живога који нас оваквим и још многим даровима крепи и диже.

Уз константно исповедање своје припадности кроз Литургију, уз ова помоћна средства и лични подвиг ми смо имуни на све па и на смрт!

Бог се јави!

15 Komentari

 1. Slavica Veljovic

  VAISTINU SE JAVI
  SVAKO DOBRO OD GOSPODA

  Odgovori
  • Gordana Kreconic

   Vaistinu se javi oce Pedjo I narode bozji

  • Анонимни

   Vaistinu se javi.

 2. Анонимни

  Zaista se javi!

  Odgovori
 3. Анонимни

  Благословен си Оче само тако настави

  Odgovori
  • Драгана Филиповић

   Ваистину се јави!

  • Анонимни

   Voistinu se Bog javi!

 4. Анонимни

  Vaistinu se javi bravo oce Pego

  Odgovori

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *