Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

Столар

Син столара… Помоћник столара… Исуса су због тога исмевали. Његов отац је био столар, а Он му је помагао у томе. Није ли Свето писмо говорило о томе и раније?

Како је Ноје направио барку? Од дрвета. Користио је упутства од Бога како да направи барку, од ког дрвета и којих димензија. Значи, Бог је био столар, а Ноје Његов помоћник, и барка спасења је била његова највећа рукотворина. Прича о Нојевој барци није само историјска већ и пророчка. Ноје је икона Христа која говори о томе да ће доћи Онај који ће Собом спасити све људе који у Њега „уђу“.

Средишњи део сваког храма се назива брод. Управо је то место где се ми кријемо и одакле се спасавамо у вечност. Као икона старозаветног Ноја, и Син Божији, Исус Христос, је управо помоћник столара, који ће Себе препустити бури понижења, страдања, бичевања и смрти да би све оне који у Њему бораве избавио истог у вечности.

Управо су и сами олтари направљени од дрвета, а и на крају живота у дрвени сандук нас стављају, тј. сплав, и пуштају у вечност Божијем броду да се припојимо и у сигурну луку стигнемо.

Кад мало боље размислимо, Богу највише и предстоји тај назив, столар. Целу природу је изрезбарио и украсио дрвећем. Нема логичнијег закључка од тог да ће Месија бити син столара, ако пажљиво слушамо и читамо пророке Старог завета.

Ето зашто је и дрво било то које је водило у живот вечни, дрво живота у сред Едема. Дрво на којем виси плод којег ћемо једући задобити живот вечни. Није ли то прва икона Христа који виси на крсном дрвету којег причешћујемо са собом за живот вечни?

Зато они који су се подсмевали Христу нису познавали срцем својим Свето писмо, тј. Реч Божију, а Реч је Логос, а Логос је Син Божији.

Док су тако размишљали умни људи, прост и обичан свет је то срцем препознао…

Господе Исусе Христе, и нама буди напомоћ и дељи нас и стружи и од нас направи Твоја највећа дела, јер Твоје стваралаштво није завршено све док постоји иједна душа на земљи. Обликуј нас, Господе, по мери Твојој, зарад вечне заједнице свих нас са Тобом у све векове векова. Амин.

5 Komentari

 1. Snežana

  SLAVA BOGU .

  Odgovori
 2. Lacković M

  Gospode Isuse Hriste Sine Božiji, pomiluj i Spasi nas grešne! Slava Tebi Bože naš, Slava Tebi! Slava Tebi Gospode, u Vekove Vekova! Amin!

  Odgovori
 3. СТОЈАНКА

  АМИН,БОЖЕ ДАЈ.

  Odgovori
 4. Даниела

  Фантастичан текст…

  Odgovori

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *