Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

Само будала сеје за данас!

Па зар ви мислите да ја радим ишта данас за данас? За данас се јуче брине. А ако ћеш данас да радиш, сутра ћеш да береш.

Но, то сутра може да се отегне, па може да се деси да не обереш ти. Али, без бриге. Све што си ти произвео остаће на дрвету да га бере један од твојих потомака.

Ако си добро садио гледаћеш наврунучад како у тешко време добро беру. А ако си зло садио, гледаћеш како ти у добро време поколења зло кушају. Све што човек ради треба да зна да можда не ради за себе.

Но, ако данас ништа немате, почев од благослова па на даље, а ви не очајавајте. Јучерашњи дан је с разлогом иза нас. Нека га тамо. Иза, у прошлости.

А ви, гладујући данас, побрините се да сутра имате ви или пак неки ваши да беру бар понеки благослов љубави, вере и наде. Ти дарови који се трудом рађају и муком освештавају мудрост пројављују.

Знам ето једног који се још мало родио пре нешто више од две хиљаде година, јединородног од Оца рођеног пре свих векова. Тај БогоЧовек, коме ускоро славимо рођендан, муком, прогоном, издајом, смрћу је за нас Васкрсење сејао.

Тај нам је и затворене двери раја отворио јуче да би ми данас били растерећени од вечне смрти, али нам остављајући наше данас да би сутра били са Њим. Дао нам је све за рад што нам треба данас. Срце за љубав, колена за веру, руке за наду и све то у облику мудрости сместио у главу!

Шта нам је данас више од тога потребно за сутра?

3 Komentari

 1. Biljana Stefanovski

  Pomaže Bog,mnogo mi pomažu vaši korisni saveti koje sam i sama ustvari znala,ali su se zaturili u nekom ćošku prekriveni paučinom ove teskobne današnjice.Posle se pitam luda li sam ili su ovi oko mene što me ne razumeju,ne čuju.Hvala Bogu uvek me svojim tekstom,videom podsetite da je samnom sve u redu.Pozdrav za vaš tim i rad i želim da predstojeće praznike dočekate u zdravlju i sreći sa svojim bližnjim.Hristos se rodi!

  Odgovori
 2. ДРАГО ИЛИЋ

  СВЕ ШТО НАМ ТРЕБА ВИ СТЕ ОЧЕ ПЕЂА РЕКЛИ;ВЕРА,ЉУБАВ И НАДА А СВЕ ТО УЗ ПОМОЋ СВОГ РАДА

  Odgovori
 3. Владимир Михајловић

  БРАВО ОЧЕ. ОДУШЕВЉЕН САМ ВСШИМ БЕСЕДАМА.

  Odgovori

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *