Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

Дочек Божића у кафани!

Божић је празник рођења више хиљада година очекиваног месије. Рађа се један од Тројице! Бог постаје човек! Својим животом пише Јеванђеље и даје нам смисао живота својим Васкрсењем.

Учествујући на Литургији и примајући Га кроз хлеб и вино који постају Тело и Крв Његова, ми постајемо део Њега и самим тим Његовог рођења и васкрсења. То је суштина у пар реченица.

Дакле, сви празници који постоје се празнују у Цркви, где се Причешћујемо. Тако се дочекују ти највећи празници, но данас је све постала КОМЕРЦИЈАЛА!

Божић више није Божић! У ЕУ и на Западу је велика пропаганда да се из Божића избаци Бог, па сад уче да се каже „празник“, а не Божић! Чак и ноћ вештица је један велики маркетинг да би се људима извукле паре. Троши и купуј – то је суштина!

Е сад долазимо до суштине ове поруке, а то је „дочек Божића“!
Позивају естрадне личности на дочек на сплав, у клуб, у дискотеку… Сви знамо шта се тамо ради (опијањe, блуд, неретко дрога итд). Како се то онда дочекује Бог? Којег Бога тако дочекујемо?

Јуче je моје духовно чедо пролазило поред парка. Видела је да једна естрадна личност снима рекламу, позивајући у клуб, на дочек. Каква су сва моја чеда без „длаке на језику“, тако и она приђе дотичној и пита је: „Зар се Божић не дочекује у цркви?“ А ова јој одговори: „Ћути, попадијо! Ко је тебе шта питао?“

Дакле, намера је јасна. Реч „попадија“ је наравно инсинуација и верска увреда да је свака верујућа и црквена жена „попадија“.

Нажалост, истина је да ће за Божић бити пунији клубови него храмови, али се некако и надам да неће! Да ћe овај наш рад ипак дотаћи неког младог човека који ће бар Божић дати Богу!

4 Komentari

 1. aleksandra

  Na zalost,ali istina! Sve se danas proslavlja po kafanama,i Krsna Slava,Bozic pa cak Vaskrs! Neka nam je Godpod u milosti!

  Odgovori
 2. Radomirka

  Slava Bogu za sve amin

  Odgovori
 3. Марија

  Слава Богу Оче. Све сте лепо објаснили. Немам шта да додам. Слава Теби Боже наш Слава Теби.

  Odgovori
 4. Владимир Михајловић

  ХРИСТОС СЕ РОДИ!!! ЈЕДНОСТАВНО НЕМАМ РЕЧИ, АЛИ ХАЈДЕ ДА КАЖЕМ ДА МЕ И НЕЧУДИ ТО ШТО СЕ ДЕСИЛО, ШТО ЈЕ ЖАЛОСНО. ИМА ПУНО НЕВЕРУЈУЋИХ ЉУДИ, А НАДАМ СЕ ДАЋЕМО МИ ВЕРУЈУЋИ ПОБЕДИТИ. ЗНА СЕ ГДЕ СЕ БОЖИЋ, ВАСКРС И СЛАВА. У КАФАНИ ИЛИ СПЛАВОВИМА СИГУРНО НЕ.

  Odgovori

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *