Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

Разоружавање вере!

Избацити Бога из Божића!

Велике паре су се давале да се сазнају планови противника, али данас нема потребе за тим. Они планове своје износе у јавност. И то без икакве последице.

Један од огромних пројеката јесте „разоружавање вере“! Сви који верују у Бога спадају у закржљале грађане трећег реда, а за неко време од сад ће бити главни противници „мира“ у свету. Kажу, ратови су се водили због вере највише кроз време, и зато је вера „опијум за народ“.

Но, верујући људи нису узрок ратова већ ковачнице добра и светитељства. Они су миротворци а не носиоци рата. Ти који су носили рат су се због народа китили именима религија да прекрију своју злобу. Али они нису представници вере!

Дакле, било да то раде кроз филмове, музику, просвету, рекламе или уцене, чињеница је да је верама и верницима данас објављен рат.

Деценијама кроз вео комунизма се вера ниподаштава. Ни сам Хитлер није убио више свештеника него ми сами у име црвеног бога, српа и чекића. Kасније се цео свет удружио у борби против тог комунизма као што је Зевс убио свог оца да би он владао, тако се и те идеологије унапређују, а главни глумци смењују. Kомунизам је много крви за собом остављао и много радне снаге је узалуд потрошено и бачено. Може то боље…

Тако смо дошли до овог времена где ћемо човеку садашњице дати „играчке“ и побудити његов его до самог врха где ће само желети себи да удовољи. Такав човек, био мушко или женско, неспособан је за жртву, неосетљив за другог и гневан што није добио то што заслужује.

Kривца му нађу лако. И онда настаје пражњење кроз мржњу, а након тога долазимо до депресије и туге јер се осетимо прљавим и празним. А и нисмо добили своје следовање и тако на крају пута дођемо до болести ума и тела, а и немалог броја самоубистава. Ово су чињенице и знакови свуда око нас, али сви то веома лепо игноришемо и надамо се да ће након што зажмуримо, звер која иде према нама нестати!

Kако год, план и агенда против вере је у свом врхунцу.

Видео сам и чуо у Сједињеним Америчким Државама да се избацује Бог из Божића. Просто се забрањује. Избацују полове и веру. О љубави се већ мисли да је мит на Западу, и своди се на узајамна задовољавања сопствених егоцентричности. Дух Мамонски (материјализма) је већ запосео свет и готово сигурно долазимо до тачке где је егзорцизам тог духа у свету апсолутно немогућ. Увукао се свуда и у сваку пору живота. Увукао се у децу. У рађање.

Није ово ништа ново али ће бити ново ово што ћу вам рећи сад!

Потребно је да се сви верници овог света уједине у одбрану свог права на вероисповест! Управо у једној таквој, НАТО држави, Црној Гори, покушан је такав преокрет. То је био пилот пројекат. Оценили су западњаци да је слаба и да је време за пад. Но народ се ујединио, и то Православци и Римокатолици и Муслимани, у чврстом ставу да одбране право. И ето, управо потписом Дритана Абазовића, као представника исламске вероисповести, потписан је темељни уговор са српским Патријархом. Зар то није Божији знак где нам је спас?

Време је да се сложимо и ујединимо.

Но, да упозорим одмах на неке ствари! Ово не значи да је потребно да правимо неку посебну веру нити пак да се ми или они одричемо од своје вере, него да се раме уз раме боримо управо за то да то сачувамо. Дакле, хајде да нађемо не оно што нас чини различитима већ оно што нам је заједничко. У овом случају је то право да будемо православне, католичке или исламске вероисповести, и многих других. Ако вера нестане са земље нестаћемо и ми! Па и да не нестанемо, наш живот неће имати смисла без вере, а свакако и љубави која вера јесте.

Наравно да многи фанатици у свим религијама неће подржати ово што говорим, али је управо то терет нас који своју веру представљамо вером, љубављу и надом.

У име вере морамо одбранити своје боје које овај сиви свет чине шареном ливадом и лепим местом за живот.

11 Komentari

 1. Zivka

  Bog vas pozivijo Oče jos dugo godina pa da vase rijeci sto vise ljudi cuje pa koliko god od vas bilo sta nauci bice dobro,zivjeli i zdravi nam bili

  Odgovori
  • ДРАГО

   СА ВЈЕРОМ У БОГА СВЕ ЈЕ МОГУЋЕ А СВЕ БОЛЕСТИ И ПАТЊЕ СЕ ЛАКШЕ ПОДНЕСУ ДО СУДЊЕ УРЕ КАД НАС САМИ ГОСПОД БОГ ПОЗОВЕ К СЕБИ ЗАТО ЉУДИ ВОЛИТЕ И БИТ ЋЕ ТЕ ВОЉЕНИ И НА КРАЈУ ОВОГ ЖИВОТА НАГРАЂЕНИ.

 2. Zorica Mitrovic

  Истина,пут и живот..
  На многаја љета бранили оно што је вредно и да наша покољења исти и једини прави пут следе!!!
  Господе помилуј и сачувај нас!!!

  Odgovori
 3. Дјечак

  Дадох себи задатак, а то је да упознам Оца Предрага кад тад. Па ћемо видјети вриједи ли ишта моја ријеч самом себи. А ево ме, постим први цијели пост и једва чекам да одем у Цркву, мало ли је утицао на мене? Е зато! Велики поздрав!

  Odgovori
 4. Jelena341915

  Plasim se budućeg vremena. Sta ce biti sa buducim pokoljenjima?

  Odgovori
 5. Дамир

  Слаби у вери ће пасти јаки ће опстати.Питање је колико смо јаки?

  Odgovori
  • Анонимни

   Dugo godina zivi i zdravi bili Oče.

 6. Jasmina

  Bog te cuvao oce a i sve nas! Divim se tvojim recima i besedama, Samo sloga Srbina Spasava

  Odgovori
  • Анонимни

   Откад сам почела слушати ваше бесједе ,идем сваке недјеље у цркву на литургију и постим све постове ,хвала вам за све оче ,имате дивну породицу нека вас драги Бог чува

 7. Милунка Николић.

  Паметно,да ово нисам чула ,никад ми на памет не би дошло,чувајмо свако своју Веру,а Велики Бог ће нас.Слава Богу.

  Odgovori
 8. Зорица

  Прогледала сам откако Вас слушам оче. Сваку реч Вашу упијам, душа ми је била жедна оваквих беседа као Ваших… Поздрав из Пожаревца!

  Odgovori

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *