Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

После кише дође сунце…

Не може увек киша падати!

Тај кружни закон у природи, закон смене годишњих доба и лепог и ружног времена, поставио је Бог кад је стварао наш свет. Постављени су многи закони који нас непрекидно враћају нашем постању и подсећају на даљи ток живота. Смене дана и ноћи, младости и старости, живота и смрти такође су око нас свакодневно.

Знајући све то, како да се деси да човек изгуби наду да ће сутра бити боље?

Ако сте ушли у неки тежи период, не видите крај томе и у вама почне да се рађа нека туга, да не кажем депресија или безнадежност, одмах је пресеците ставом да не може стално да пада киша! А шта то значи?

У сваком тренутку треба да се уздамо у Бога и Његову мудрост, па и у то да Он води наш живот. Дакле, кад крену искушења, од нас се очекује да истрајемо, а крај ће свакако доћи и претвориће жалост у радост.

Тако и Христос објашњава кад тугу и смрт пореди са болом жене која се порађа и мисли да њеном болу и муци нема краја, али чим дете роди муке и бола више нема и наступа радост, а бола и муке се више нико не сећа. Ако овај живот и нанесе велики бол, вечни ће нам живот донети велику радост!

Постоји још нешто што сам открио, прво из свог искуства, па онда и прочитао код светих отаца. Када наступи велика радост иза ње ће убрзо наступити жалост; тако и кад крене велико искушење, туга или бол, наступиће потом велика радост, награда за истрпљено. То је сигурно колико и да ће сутра изаћи сунце!

Тако Бог успоставља равнотежу како људи не би пали предубоко или се не би погордили превише. А ако човек „погине” од превелике жалости или радости, онда је он сам томе допринео – Бог није успео да измоли од човека смирење!

У тренуцима великих искушења молите се и радујте се јер ћете примити награду чим искушење прође. Тако сам и ја у тренутку великих искушења уместо плача имао осмех, размишљајући и радујући се дару Божијем који следи. Али исто тако, контролишите се и у радости. Будите умерени у емоцијама јер су оне варљива обмана преко којих ђаво делује на човека.

Море је најмирније и најлепше после буре! Дуга се јавља после олује…

Само издржите и молите се, и видећете како Бог води живот ваш. Ни сами нећете веровати кад другима будете причали.

0 коментара

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *