Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

Полако… Стићи ћеш.

Навикнути на циљ често заборавимо да је циљ круна пута. Путовање је то што циљ чини завршетком путовања. Циљ не постоји без путовања.

Кад смо већ сви путници, који год да нам је циљ у животу (посао, љубав), зашто онда да не обратимо пажњу на путовање и друге путнике?

Не журите се до циља јер ћете га промашити. Није циљ на крају пута већ успут, па где год буде крај. Уживајте у путовањима и упознавањима. Са сваким новим даном бићете богатији за ново путовање и познанство. Како је то дивно, кад нам се путеви укрсте. Некад понеко реши у тренутку времена да путује заједно. Буде нам лакше и лепше. Сапутници и сапатници.

Неки пак направе грешку, па се навикну на путнике, али пре или касније наши путеви ће се сигурно раздвојити и онда ће патити.
Зато уживајте са тим људима са којима путујете кроз живот. Ако се уморите путујући, не брините се, Бог ће нас све одморити.

Док газите овај живот пазите да не газите друге. Ако вам буде тешко, а ви застаните мало. Одморите се. Полако. Па кад вам буде најлеше, а ви наставите даље. Тако мора. То су правила пута.

Гледам често оне који само трче па не умеју да застану, да предахну. Такве мртве успут престижемо. Зато вам и причам све ово, да вас слична коб не стрефи.

Провесели се са ближњима, поједи, попиј, запевај, испричај неки виц. Насмеј се, заблагодари Богу, па назад у борбу. Тако то раде витезови – у одмору се приче причају и ожиљци броје.

Уздахни дубоко. Зажмури мало. Прекрсти се често. Ај’ сад даље… Нека ти овај пуж са кућом на леђима буде узор. Све своје богатство са собом, па полако док ти смрт не каже да си стиго…

7 Komentari

 1. Dušanka

  Помаже Бог оче, хвала ,предивно речено, и много поучно! Живи и здрави да сте са својом породицом!

  Odgovori
 2. Jelena

  Predivno!
  Hvala, Oče
  Hvala Gospodu

  Odgovori
 3. Милица Арсенијевић

  Помаже Бог Оче Пеђа благословите
  Толико мудрих прича од вас. Са разлогом вас је Господ баш у овом времену дао нама грешнима на земљи. 🌞

  Odgovori
 4. Nevena

  Puž mi je prelepa životinjica. Ceo svoj život i celu kuću nosi sa sobom. Sve polako, pa zastane, sklupča se, sakrije se. Kad je oblačno i kišovito on prelazi opasne staze gde mi džinovi prolazimo, svojim laganim tempom, pa šta bude. Ako ga vidite na stazi, pomozite mu i prenesite ga na stranu gde je pošao, da ga ne zgazi neko, da mu ne ode i život i kuća i sve. 😊

  Odgovori
 5. Desa Ivić

  Živi mi bio oče Peđa očarana sam sa vašim duhom i smislom za humor ❤️

  Odgovori
 6. Далибор

  Путујем телом, путујем душом. Тело далеко од куће, а душа…код куће…

  Odgovori
 7. Срђан Иконе Ниш

  Сретна храмова слава Светих Апостола Вартоломеја и Варнаве.
  Нека је на многаја и благаја љета оче Предраже, вама и вашим најмилијима. Амин ☦️ ♥️ ☦️

  Odgovori

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *