Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

Брица се не мења!

Kод мајстора Жире сам се први пут ошишао пре 35 година. Он је тек почео као шегрт код два старија мајстора. И ето, после 35 година ми и даље заједно.

Сад су дошла два нова мајстора и моја два сина. Kад год дођемо у Врњачку Бању заузмемо места генерацијски и фризуре не мењамо. Испричамо се, испоштујемо традицију и наставимо даље.

Kад нађете оно што ваља онда то одржавајте и цените. Било да је то мајстор неки, пријатељ или пак брачни друг, па све до духовника. Оне који чине наш живот као карика на ланцу треба ценити и одржавати. То се зове породична традиција која нема везе са црквеном или народном. Оне су шарене попут пиротског ћилима. Прекрасно извезене разним обичајима. Увек волим да видим неку нову традицију једне породице.

Запамтите да нас је традиција и одржала као народ. Па чак и кад веру нисмо добро разумели кроз традицију смо опстали у тој вери. Тако и брак и породица остају често заједно због традиције.

Десило ми се више пута да су се муж и жена растали, али кад је дошла крсна слава на ред домаћица се вратила да преславе, па да се разиђу. И у току славе су се подсетили на праве вредности и да свој понос ставе у фиоку, загрлили се и помирили. Kажу ми да лепшу славу никад нису имали.

Остварите ваше традиције и вежите их за небо, јер ћете тако лакше истрајати кад дође мрак.

4 Komentari

 1. Vinka

  Predivno sve objašnjeno pozdrav

  Odgovori
 2. ДРАГО

  ХВАЛА ОЧЕ ПЕЂА КАО И УВИЈЕК НА ЛИЈЕПОЈ БЕСЈЕДИ НО КО СУ ТА ДВА ЛИЈЕПА МЛАДИЋА ШТО ВАС ЈОШ ЗАМАЛО СТИГОШЕ И ПРЕСТИГОШЕ У РАСТУ ДА ЛИ СУ ТО ПЕТАР И ПАВЛЕ ИЗ ПОП АП 3. ВЕЛИКИ ПОЗДРАВ ЗА ЛИЈЕПИ ТРИО

  Odgovori
 3. Иван

  Најслађе ми то о слави…💯😁Бићете ви добар а већ јесте проповедник православни.

  Odgovori
 4. Иван

  Брате у Христу,и оче Пеђа,морам признати да ма колико год то чудно звучало да ми се нешто код вас и вашег рада посебно допада а то је тај модеран приступ православном свештенству и приликом којег узимате из целог света оно што вам одговара,тј. нашем православљу,тај јеванђељски приступ,као православни проповедник,брате у Христу,тако треба да изгледа модеран српски свештеник…

  Odgovori

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *