Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

Одговорност љубави!

Одговорност према свету је велика. Онај ко није одговоран, то је онај који не воли. Kада волиш онда се сам стављаш испред другог и то схваташ као одговорност љубави.

Млади данас желе љубав без одговорности. Не знам ко их је преварио да то тако може. Нема среће у томе. Зато ми је увек драго кад упознам оне који се искрено воле и схватају своје улоге у љубави, браку и свету.

Немања и Анастасија су диван пар и сигуран сам да их змије животне неће намамити у неки погрешан смер. Како сам тако сигуран? Па управо зато јер су одговорни према Богу, једно према другоме и према позивима којима се баве.

Имамо ми дивну омладину и дивне младе људе који су звезде својих родитеља и Бога, и нека их и Он све чува и води кроз живот. Мислим да је коначно дошло време да се вратимо на праве вредности, а то ћемо моћи ако приче нас старијих млађи примене. Зато се ви старији не срдите на млађе и кад нешто погреше, већ да их подржимо у добром труду њиховом.

Младост остаје на свету док у старости се бере плод младости. Молимо се за младе да би се они молили за нас. Јер узалуд је наш труд ако семе не ваља. Узалуд се оре и земља спрема ако је семе јалово. Свако семе које у себи нема клицу Бога је јалово и бачено узалуд у земљу. Зато кад видимо да млади иду за Богом у име љубави, одајмо почаст томе и објавимо свету, јер је тако угодно Богу нашему.

Amor omnia vincit!  Љубав побеђује све!

0 коментара

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *