Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

Резултат!

Пре неки дан у воћњаку сам ишпартао лепу дистанцу. Док сам радио и ходао говорио сам скраћену Исусову молитву за коју ми треба пет корака, јер има пет речи: „Господе Исусе Христе, помилуј ме!“ Сваких пет корака била је једна молитва. И ето, на крају дана 16 550 корака кад поделиш на пет, добијеш 3310 пута поновљена молитва и опрскан воћњак.

Нису нас учили како се бројанице примењују. Учили су нас да се ваља да се носе око руке, да је то нека врста амајлије која те чува – што не само да није хришћанско учење већ је паганско и антихришћанско. Бројаница је помоћно средство у молитви. А то не мора нужно да буде она.

Бројаница може бити све око вас што ће вам помоћи да бројите колико сте се пута помолили данас. Па ако вам је духовник благословио да данас прочитате 33 пута Исусову молитву, ви ћете окренути један круг мале бројанице која има 33 чворића. После неког времена повећавате број молитве па направите два круга, а то је 66 пута, и тако док се не дође до 99 пута на дан. Онда се прелази на већу бројаницу која има сто чворића, па на већу која има 300, па на ону највећу – која броји 1000 чворића.

Можемо се молити на сваком месту. Идеално је за вас који путујете колима да за време путовања угасите радио и вртите бројаницу. Молитва ће скренути пажњу Божију према вама и постајаћете ближи са Господом. Ово посебно треба примењивати у току поста и молитву појачати. Приметићете више ствари:

Прво, осећај мира и спокоја ће се повећати, и где је туга ту ће радост почети да расте.
Друго, повећаваће се искушења, јер ђаволу неће бити драго што се ви молите. Очекујте то и не изненађујте се.
Треће, тражиће вам душа ваша да се молите све више. Потреба ће расти.
Четврто, омрзиће вам се све нечасно и неблагословено.
И коначно, пето, ваше речи ће добијати већи смисао код Бога и Он ће почети више да слуша ваше речи, а то значи и ваше молитве за вас и за друге људе.

Овде код последњег треба бити изузетно опрезан, јер кад Бог почне да слуша ваше речи, онда треба водити рачуна шта из уста излази. Да, не дај Боже, неког не опсујете или кунете.

Дакле, онај који се моли Богу не може у исто време да оговара, лаже и псује/куне! Зато је веома лако препознати људе који се не моле Богу, јер су пуни овога што сам набројао. Али као што рекох, молитва ће вас полако преузимати и благодат ће се усељавати у вас, а самим тим ћете бити љути на себе кад опсујете или урадите нешто што није благословено.

Ето вам у кратким цртама како молитва мења човека. Још кад се та молитва душе/ума укомбинује са телесним уздржањем од хране, напијања, блуда итд, онда се може рећи да стварно постимо. Таква врста поста рехабилитује целог човека. Чисти сваку нечистоћу душе и тела. Онда постајете Божији сарадник и Он преко вас делује. Ваше молитве се услишују и постајемо деца неба.

Ово примените макар једном дневно, обрните круг бројанице и видећете све и то баш по овим тачкама које сам вам навео.

Господе Исусе Христе, Сине Божији, помилуј нас грешне!

14 Komentari

 1. Слађана Јовановић

  Хвала

  Odgovori
 2. Željka

  ❤️

  Odgovori
 3. Šorgić Zdenka

  Hvala vam dragi oče na svakoj pisanoj i izgovorenoj reči.Ja dok radim ili šetam uvek se molim tako zaboravim sve brige i probleme i neka radost i mir me obuzmu jer znam da će se to sve lepo rešiti uz pomoć drgoga Boga.

  Odgovori
 4. Tatjana Ćurčić

  U pravo vreme,za mene

  Odgovori
 5. Анонимни

  Хвала о. Пеђа на овим саветима.

  Odgovori
 6. Снежа

  Моје искуство је да док сам се редовно молила (Исусова молитва), постала сам много толерантнија, ретко би ме шта изнервирало. Била сам и некако пуна енергије. Лако сам и затруднела. Када је дошла беба (бр. 4), престала сам са редовним молитвама, али мислим да сам се од тада некако трајно променила…

  Odgovori
 7. Милица Арсенијевић

  Слава Богу и хвала за све Амин 🌞

  Odgovori
 8. SVETLANA P

  Hvala oce na savetima primenjujem ih I osetila Sam poboljsanje bog vam pomogao svim dobrim ljudima celog Sveta PA I meni I mojoj celoj familijiAMIN
  BOG ISUS Hrist Svetlana Svetlana

  Odgovori
 9. Aнка

  Хвала пуно на путоказу оче!

  Odgovori
  • Nemanja

   💗💗💗🫡🫡🫡

 10. Дејан

  СЛАВА МУ НА БОГА ЗА СЕ

  Odgovori
 11. Стефан Ранђић

  ❤️

  Odgovori
 12. Aca aplikacija

  Oče zamalo da mi oborite rekord iz one mobe kad smo presadjivali voće 😀

  Odgovori

Povratna veza/Povratni ping

 1. Резултат! - Brojanice Milojević - […] Source […]

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *