Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

Крстом се крсту одговара!

Наћи ћете понеког који би свој живот дао за праведника, али ћете тешко наћи онога који би свој живот дао за грешног, непотребног, злог, рђавог човека. Готово је немогуће наћи неког ко би спасао дајући себе у замену са оним ко га мрзи, не воли или проклиње…

Господ је дао свој живот за сваког од нас. Без обзира на који начин му ми одговарамо на његову љубав према нама. Он жели да ми живимо. Он жели да будемо у заједници са њим. Он нас воли. Крст Његов говори све језике.

И ето док данас тугујемо у најтужнијем дану за човечанство, преиспитујемо пад човечанства и питамо се да ли и даље разапињемо добре људе? Са непријатељима преговарамо, а пријатеље и доброчинитеље свакодневно разапињемо на крст јер у својим рукама не држе нешто што нас може повредити већ су раширене за загрљај и тако је срце отворено за савршен убод. Тако је Господ волео своју децу и лечио их и васкрсавао и тешио и беседио и тако раширених руку прикован је за дрво. То је добро са те стране што цео свет и сва поколења знају да су Господу раширене руке. Његов загрљај је и даље прикован за крст.

Крстом се крсту одговара. Страдањем се страдање потврђује. Јер ко страда Христа ради, Христос ће га и васкрснути. Ко убија Христове и Христос ће њега у последњи дан! Да ли сви знају језик крста? Да. Знају. То је језик љубави. Родитељско страдање деце ради. Ко је год био дете и имао дете тај то разуме.

Гледајмо да волимо. Јер само тако ћемо показати чији смо. Јер смо само тако достојни и Недеље Васкрсења.

Тихо и шапатом и малим словима доносим Вам тајну наду скупих речи које Он рече да ће се десити након три дана од Његовог распећа, а које су и апостоли тихо причали међу собом: „христос ће васкрснути из мртвих!“

0 коментара

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *