Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

Кнедла у грлу!

Јутрос на Светог Николу сам држао беседу у цркви и причао о делима Светог Николе.. Да он је велики, а ја ? Колико ја личим на њега?
Синоћ сам видео писмо мале Маше из Лепосавића које је сакрила испод јастука. Њена мајка је нашла писмо кад се враћала са барикада јер данима су тамо на дежурству..
Спремао сам се да после Литургије идем код баке на славу. Па зар ја да једем у топлом а да наш народ на барикадама се мрзне?! Стаде ми кнедла у грлу.. Кад сам се сетио фломастера… Ух… Идем ја на КиМ.. И тако сам одлучио.

Куписмо пакетиће у Крагујевцу, онда у Краљеву из ДИС-а дадоше још помоћи и кренусмо даље. Административни прелаз је затворен, па смо преко шума и села путем који је отворен и који надгледају америчке снаге ушли у Лепосавић … Све због фломастера!

Шта нам Маша направи са фломастерима и писмом својим.. Боже мој, Боже мој.. Зар да дете данас нема фломастере?! А не, поред мене живог.

Маму Јелену смо нашли на барикадама. Посетио и попричао са људима који кажу да им је само потребно да покажемо да мислимо на њих.. Толико могу.. Не знам за вас. То ви знате.

Онда смо дошли и изненадили малог Максима и Машу. Српске душе мале.. Осмеси вам све говоре..


Ето, док пијемо чај гледамо како Маша црта.. Морао сам да дођем и то све са породицом. Зар моја деца да не буду овде данас?!
Поздрав са најлепшег места на целом свету! Нашег Косова и Метохије са нашим народом!

6 Komentari

 1. Анонимни

  Oce Pedja,rasplakaste me zbog radosti a i tuge. Blagosloveni da ste vi i nas narod na Kosmetu.

  Odgovori
  • Анонимни

   Свака Вам част оче Пеђа! Ви сте себи саградили дворац на небесима! Ваша су дела Велика, само их Ви не видите! Али види их Господ!

 2. Petra Veselinović

  POMOZ BOG OČE PEĐA, reći ću samo ovo „neka vam GOSPOD“ plati za sva djela koja činite! A što se našeg naroda dole tiče u mislima sam s njima ako im to šta znači! Sramota me je same sebe što nisam i fizički bar na dan, vjerujem da ću nekad biti!

  Odgovori
 3. Анђелић Младен

  Помаже Бог Оче Пеђа .Поздрав за вас и вашу фамилију и ћитаву екипу која вам помаже . Хвала вам за ваше велико жртвовање за све што радите за наш српски народ ,поготов за народ у нашем Косову и Метохији. Волио бих када следећи пут дођемо у Србију да ако може заједно одемо на Косово и Метохију .
  Велики поздрав .
  Анђелић Младен

  Odgovori
 4. Mira

  Dragi oce Padja, predivni ste.
  Sta vi sve cinite i sta vasi postupci pokazuju nama.Koliko nas svakog dana ucite da budemo bolji, da budemo blizi Gospodu Bogu i sve njegove zapovesti da ispunjavamo na najbolji nacin.
  Neka ste zivi, zdravi i veseli.

  Odgovori
  • radicq

   bog pomaze oce Pedjo i ja sam sa kosova al nisam vise dole od 99 al su moji dole mi dusa sve dole molim se bogu da bude sve dobro molim se Bogu slavim sv Nikolu
   al u mislima mi kako onaj narod na barikade bog neka nam bog pomogne

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *