Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

Гладима на мегдан

Моја прабака Персида – Света мученица Јасеновачка… Не знам колико је за живота постила али знам да ју је живот испостио. Последњих шест месеци свог живота на земљи провела је у паклу људском, који је гори од пакла демонског, у логору мучена најсвирепијим мучењима на земљи – глађу!

Не бих да вам причам појединости и оптерћујем ваше душе, али глад покаже сваког човека право лице. Од глади стомака до глади страсти, очију до душе.

Није свака глад иста. Она очиња је глад похлепе. Она је незасита и увек тражи још. Она се побеђује смерношћу реалности тј. смиривањем својих жеља. Кад год полуде твоје очи, а ти се сети да у овоме тренутку има деце на онкологији.

Глад стомака је физичка глад преживљавања. Мисли човек да је господин, али после пар дана без хлеба многи постају звери које су спремне да деци узму хлеб из уста само да преживе… ,Ако се помеша са очињом добијате незаустављиву звер коју само пакао може смирити.

Има још доста глади али од свих најплодоноснија је глад за Богом=вечношћу. Она спутава страсти и поставља ум изнад стомака. Једва чекам почетак поста да својим гладима изађем на мегдан! А кад год ми буде тешко сетим се своје баке и тога како је за пар месеци зарадила вечност. Мало по мало, мрва по мрва и ми ћемо тим путем. Спремите се на искушавања.

Драги мој народе, нека вам је срећан и Богом благословен почетак Божићног поста. Нека вам буде плодоносан и рођењем Христа и новог/бољег нас овенчан.

10 Komentari

 1. Vesna

  Prelepo! Spanosno! I naziv odgovara sustini- gladima na megdan! Bravo! Da nam Godpid pimovne da pobedimo brojna iskusenja i ocisceni od greha , dostojno docekamo rođeno Boga nasega Isusa Hrista ! Živi i zdravi bili!

  Odgovori
  • Zaklina

   Dragi oce Pedja!

   Slucajno,pre par meseci videh Vase besede i od tada svake veceri gledam i slusam Vas blagi glas a ujedno toliko mocan da mi je osvetlio put ka Bogu. Pocela sam ici nedeljom na liturgije i zaista u ovom sumornom vremenu Vase besede i liturgija za mene su svetlost u sivilu koje se nad nas ljude nadvilo. Hvala oce na trudu nesebicnom jer svaka Vasa beseda mnogo znaci. Vi ste mene ponovo priblizili crkvi i molitvi,liturgiji i postu. Vi ste Otac koji iscrtava verom ,iskrenoscu i svetloscu put ka Bogu u ovo mracno vreme. Neka nam je svima srecan pocetak posta i neka nam Gospod Bog pomogne! Hvala oce Pedja,hvala do neba!

 2. Zivka

  Hvala oce,neka nam je svima srecan pocetak posta

  Odgovori
  • Stevan

   Bar na neki nacin da se čujemo.
   Hvala puno daće bog da nam post bude na zdravlje i spasenje duša naših.

  • Saša

   Jako inspirativan tekst. Hvala

 3. Јasmina Mitrović

  Хвала оче,дивно речено.И Вама на здравље и спасење почетак поста и да да Бог да нам се вратите.Двако добро.

  Odgovori
 4. Сања

  Хвала оче на дивној беседи и укрепљењу да се суочимо са својим страстима и победимо их најмоћнијим оружјем:вером у Бога, постом и молитвом.Нека нам је свима на здравље и спасење.

  Odgovori
 5. Јадранка

  Хвала, драги наш Оче, само да Вас чујемо. Са вером у Бога човек све издржи. Живи нам и здрави били!

  Odgovori
 6. Ljiljana

  Hvala oče,da ste živi i zdravi i što pre da nam se vratite.

  Odgovori
 7. Sanja

  Hvala Oce Pedja.Boricemo se sa svim“gladima“.U mislima i molitvi sa nama ste💙

  Odgovori

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *