Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

Црна Гора – духовни фронт који не смемо изгубити!

Запад преко Југа напада Исток!

За шест дана пре две године кренуо сам пут Острога. Ето га опет фебруар месец најбројнијих литија две године касније.. Шта да кажемо? Шта се десило? Шта се дешава?

Од те духовне револуције коју подиже Господ Бог преко светих својих, зло није могло да се одбрани. Сила Духа Светог у Литијама била је огромна. Паника у редовима мрзитеља Цркве затресла се до Запада.

Наиме, рушењу Србије и прављења афричког сценарија пустоши и контроле стоји на путу само Српска Православна Црква. Она је некако одувек стојала на путу свим нашим непријатељима кроз векове. Читаве су империје нестајале, а Србија се одупирала окупацијама кроз векове векова свог постојања. Чини ми се да су Немањићи то оставили као образ, идентитет, али и одбрану од свих. Нападе кроз историју које смо ми имали ниједна цивилизација не би издржала. Црква нас је спасла, водила и чувала па чак и у оним тренуцима када смо се ми ње одрицали. Када су се непријатељи наши дивили начину нашег опхођења према нашем спасењу и егзистирању на овоме и ономе свету.

Лепо смо се изглупирали и насмејали Запад. Као и са Маричком битком, кад изгину 60 000 наших од 15 000 туђина. Но, познати смо да се дижемо из пепела у најтежим тренуцима. Црква је била у тим тешким тренуцима прогона од стране деце у смирењу и љубави.

Шта Запад планира? Пројекат уништења СПЦ се мора остварити. Преко Црне Горе до Косова и Метохије на Београд. Пилот пројекат Црне Горе им је био сигурица. Неверни Црногорци комунисти пљуватељи митрополита и Београда ће бити њихово оруђе. Но, као код Плочника кад је Милош Обилић однео победу неочекивану, тако је и народ предвођен митрополитом Амфилохијом показао да није баш тако како су мислили. „Корона“ их је спасла. Она им је дала мало времена да се скупе и кроз састанчења опораве. Наша неспособност је узела данак! Нисмо дали нокаут када смо требали. Аматерски, грешка за грешком. Ови се подигли са новим планом, са новим срамом, а ми опет у клинчу Маричке битке.

Јављају се којекакве хуље западне говорећи да Црква не треба да се меша. Да, већ смо прошли то. Није по нормама овог света да се неко брани док га кољу. Клање долази у виду „права“ за која они кажу да су права и да имамо или немамо права по њиховим извитопереним мерилима. Ништа ново.

Дакле, шта сад? Црна Гора је битан духовни фронт који немамо право да изгубимо. После Црне Горе одлази Косово и Метохија, а после и Београд. Ако изгубимо Косово и Метохију ми као и да не постојимо.

Запад не верује у свете људе. За њих су они мртви. Зато се нису надали великој војсци Светог Василија Острошког. И ето… Вечерас су они на потезу. Овај потез открива њихове планове. Овај потез открива и наше потезе у будућности. Све ће бити јасније вечерас и сутра..

Но, ми једно знамо: Молитва је наш једини пут одбране живота у овом свету. Од молитве не смемо да одступимо ако икако мислимо шансе да имамо. Јер се и наши непријатељи „моле“, али сви знамо коме они своје молитве приносе. Брука би била да су они ревноснији у својој „молитви“ него ми у нашој.

Не брините. Бог брине. Ви само брините да будете Божији!

(04. фебруар 2022.)

9 Komentari

 1. Сања

  Може народ поново у Литије!
  Не дамо светиње!

  Odgovori
  • Милорад Дикић

   Може него шта.
   Доћи ћемо и ми са Косова и Метохије у помоћ.

   Поздрав Милорад

 2. Marija

  Gospode Isuse Hriste, sine Bozji, pomiluj nas gresne.

  Odgovori
  • Nada Jankovic

   Hvala ti Gospode, dao si nam duhovnike koji predvode narod verni. Amin

  • Marija Pivac

   Bravo oce Predraze, divan tekst za podizanje pravoslavnih dusa na cojstvo!

  • Dragana Paunovic

   Хвала Богу да нам је дао наше Оце који нас уз милост и помоћ Божију дижу из пепела.

 3. Brankica

  Covek snuje Gospod odlucuje.Neka bude volja Gospodnja.Molimo se.

  Odgovori
 4. Jelena

  Драги оче,као и увијек право у центар.Послала сам вашу поруку на вајбер групу Не дамо Свњтиње која је настала за вријеме литија и послужила нам да бодримо једни друге као што Ви сада бодрите нас и оче не брините ми смо спремни животе положити за вјеру православну само чекмо позив и ето нас опет добро увјежбани и орни…..Не дамо светиње !

  Odgovori

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *