Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

Борба са квази теолозима се наставља!

„Зашто куди народ и владику Никанора“ – тако је насловљен видео којим би лажима да се сакрије, или још горе, изврне истина изнета у тексту под насловом „Отказан је европрајд, али захваљујући коме?“ који је један од најпознатијих мисионара СПЦ данас, отац Предраг Поповић, објавио на сајту otacpredrag.com, који функционише са његовим благословом.

Изгледа да је одређене групације, из њима знаних разлога, много заболело што је Европрајд отказан и то разумним договором врха Цркве и државе. Можда им је пропао некакав план који су имали намеру да спроведу организовано позивајући људе у „литију“ која то заправо није могла да буде. Па се окомили на оца Пеђу. Е, па, не може то тако! Не дам! Не због тога јер му је потребна „одбрана“ од мене слабе и никакве, а и има он много јачег заступника – Светог Василија Острошког, и то пред Господом, али осећам потребу да ово кажем  у име свих оних који су препознали љубав и истину коју он сведочи својим животом, у име свих оних који су посведочили о свом и преображају ближњих захваљујући његовим беседама, у име свих оних који су стотине и хиљаде километара прешли само да буду у Литургији коју он служи и да се нађу у његовом загрљају, у име свих оних у чијим је молитвама и овог момента и сваког јутра и вечери…

Како се усуђују да тако јасно и прецизно казане речи изврћу?! Количина мржње која је упоређена са оном коју су имали Јасеновачки мучитељи, а са којом се напада Патријарх и сам отац Пеђа (јер је јавно подржао Патријарха) односи се, јасно и децидно, на хушкаче, оне који би и из ове ситуације, шта друго, но да профитирају. А на чији рачун но на рачун тог народа кога су извели на улицу под изговором да се боре за породичне вредности.  Да, на улицу су га извели, као и много пута до сад само са новим „поводом“, али не народа ради, но себе ради. Свесно су ти хушкачи злоупотребили „имиџ“, славу и снагу литија у Црној Гори, а да појма немају шта су литије, из чега оне произилазе и ко их једино може предводити! Друге наводећи да их организују и да народ позивају, а да за то немају благослов Патријарха и Цркве. А може ли се то љубављу назвати или неком другом речи?

О томе отац Предраг прича. Не може се у литији викати да је Патријарх недостојан, онда то није литија. Литију мора да предводи надлежни епископ са свим свештенством, у литији мора да буде Молебан и да се чита Јеванђеље како је то Свети Сава типиком предвидео. Литија је Богослужбени моменат, и иако свештеници без епитрахиља иду у ходу, то се не може назвати литијом већ само протестном шетњом, антипарадом…Била сам део литија у Црној Гори (Бијелом Пољу, Подгорици, Бару) и оних које је отац организовао по повратку у Србију, пуна три месеца, кроз своју парохију, корачала међу тим људима који су, носећи иконе, и сами иконични постајали. Нису звиждали, ходали су достојанствено, испуњени том истом радошћу заједнице коју сте ви осетили, али и још нечим, много узвишенијим… Оно што сте ви доживели био је само наговештај те истинске благодати, Божије благодати.

„Млади свештеник“, како је назван у горе наведеном видеу, ваљда алудирајући да је неискусан и наиван, можда и поводљив и поткупљив – за оне који то не знају, или се праве да не знају –  јесте потомак Јасеновачких мученика, и по очевој и по мајчиној страни.  Мисле да би он погазио то њихово страдање, да није свестан страхоте коју су људи проживели? Осећа он њихово страдање на начин на који огромна већина нас не може ни појмити, а у свом тексту он мржњу мучитеља поистовећује са намером управо тих повампирених хушкача, а не са, како се наводи „љутњом српског народа…“ Да, зачуђујуће је „болно“ да особа која за себе каже да је иконосликарка, црквени појац и неко ко друге учи о православној духовности то није успела да разлучи…

„Млади свештеник“ нема намеру да “мало преусмери и креативно изгрди свој народ“ који је у уличном ходу био мало слободнији у прозивци, он има јасан циљ и послушање од Светог Василија Острошког: Да народ свој доведе у Цркву којој припада, да га учврсти у вери само и искључиво у Литургији, да га Васкрсне!!!

И не наводи тај „млади свештеник“ народ  који је „незадовољан државном и црквеном влашћу“ да напада њега и Патријарха. То су учинили они који би да буду изнад световне и изнад црквене власти и послушници њихови, они који ових дана свим силама се упиру да својим коментарима на јутјуб каналу, сајту  и друштвеним платформама које постоје са благословом оца  Пеђе се „саблажњавају“ његовим „испадом“, позивају га на покајање, у злонамерно завијеној куртоазији вређају, очи и уши би да му отворе… Управо на начин и вокабуларом који је присутан и у наведеном видеу… А да њихов цинизам буде већи, још се и вређају што им такве коментаре не одобравамо!

Како се, уопште, усуђују да народ уплићу у ово? Како се усуђују да уносе и потпаљују немир и сумњу у душама људи који имају добре намере а они то злоупотребили? Једино ако немају или спроводе нечију намеру да се тај народ свесно гура против нашег Патријарха, против своје Цркве?! Па они онда, колико је моје скромно знање поводом тога, свесно људе воде у раскол! А то управо је учинио и владика Никанор.  Говором мржње, какав један црквени великодостојник не би себи смео да дозволи, унео је велики немир и сумњу у народ. Мисија апостола заснива се само и искључиво на Јеванђељу, а Господ им каза: „Нека вас по љубави вашој познају да сте моји ученици“…

„Млади свештеник“, за вас који то до сад нисте схватили, стоји иза сваке своје речи коју каже, и нема намеру да текст који сте се толико потрудили да изврнете  – избрише. И да не буде забуне, јер има и оних који би да му прилепе и етикету да брани геј покрет, њему који на све начине покушава свих ових дана да укаже на погубност сваког вида пропагирања греха а поготово овако агресивне кампање геј лобија, да вас питам: Послушасте ли бар једно од тих његових обраћања?

Нека би Господ молитвама Јасеновачких мученика Персиде и Милоша (прабаке и прадеке оца Пеђе) народу али и свима који су се својим осудама, објавама, коментарима, огрешили отворио очи да препознају истину у мору лажи.

01. септембра 2022.

Јелица Павловић, сарадница и духовно чедо оца Пеђе

 

20 Komentari

 1. Марина

  Драга Јелице, са поносом сам читала, хвала Вам.
  Сетимо се чиме човек гледа и види и од сувишка говори? Срцем.

  Ти напади су смешни,али можда и раздвоје жито од кукоља. Нека о.Пеђа ради своје као и до сад, па да видимо ко ће бити гласнији.

  Odgovori
  • Violeta Markoviv

   Svaka cast na odgovoru

  • Katica MELEG

   Predivan tekst,svaka reč na mestu,volim i podržavam oca Predraga. Svaka reč bi bila suvisna, samo jednostavno Hvala

  • Нада

   Свака част, Јелице ,!

  • Tamara

   Hvala Jelice.
   Otac Peđa zna da ima nas .
   Otac odlično zna ko je i šta je.
   Otac ne mora nikoga da zove ,,da izađu,,…ljudi mu dolaze sami. Da, ljubav se po čoveku poznaje.
   Puna podrška ocu, njegovoj porodici. Jelici i svima koji su fizički i psihički uz vas oče.
   Hristos voskrese 🥰

  • Анонимни

   Svaka cast sesto Jelice,otac Pedja zasluzuje i Vasu i podrsku svih nas koji ga volimo i pratimo.Zalim one koji ga ne razumiju,jedino ih mozemo zaliti i moliti se da razumiju.Moja podrska njegovom radu,jedan ispravan,mlad svestenik kao da mu je 100 godina pa razumije zivot onako kako je ispravno.Neka ga srrca prati i njega i njegovu dragu porodicu sve koji ga vole i prate

  • Suzana

   oče Mili, Dragi Milostivi Bog da vam da snagu, strpljenje….ahhhh koliko smo Grešni sam Gospod Bog zna…..pratim vas podržavam apsolutno…..pitam se
   i Gospoda Boga oca našeg Nebeskog
   ..zašto? Šta je sa ljudima? Ne razumem. Bog vas Blagoslovio pozdrav iz Frankfurta Suzana

 2. Јелена Цветковић

  Госпођо Јелице свака реч вам је на месту. Отац Пеђа је дар са неба. Нјегову невероватну благодатну енергију, а и јачину уједно, имала сам прилике да осетим у Жаркову. Свим срцем а индушом верујем у све оно што он чини за нас. Нека нам је жив и здрав као и нјегова дивна породица

  Odgovori
  • Анонимни

   Tacno tako

  • Zivka Filipovic

   Upravo tako sestro Jelice velika mi je cast sto sam deo grupe koja prati oca Predraga, mnogo sam naucila i da je vise takvih koji nas uce pravim vrednostima,sam Bog nam ga poslao,

 3. Grozdana Kljaić

  Draga sestro Jelice,saosećam sa tobom iskreno jer znam da te duša boli kao i mene.Ali veruj mi,da niko oca Peđu ne može mrzeti, koliko on njih sve može voleti…Nisam ga još fizički upoznala, ali ga dušom znam, jer je bio moja uteha u najtežim danima. Nije mu bilo teško odgovoriti na mail,među stotinama takvih. I da je samo meni Gospod kroz njega pokazao put,nije uzaludna njegova misija, a koliko je takvih, to Bog samo zna. Od mene, velika metanija pred ocem Peđom, gde god ga budem prvi put srela. Volimo vas do Ostroga!

  Odgovori
 4. Tanja

  Oplakah Jelo moja. Na svako pominjanje Jasenovačkih mučenika. Znaš koliko sam vezana. Najveća radost mi je bila da prenesem pozdrave Novomučenika Jasenovačkih ocu Pedji. Uostalom on me je podstakao da odem tamo u tu Svetu zemlju. Ne dam o.Pedju. Bravo za svako slovo napisano!!!!

  Odgovori
  • Маријана

   Отац Предраг зна да су његов пут и мисија трновит. Биће много напада ,,лукавога,,. Могу само да се молим Господу да му да храбрости,љубави и воље за напријед. Господ вас чувао и храбрио оче Предраже. У име Оца и Сина и Духа светога. Амин

 5. Nemanja

  Oce Pedja svi smo uz vas, da ste nam zivi i zdravi i Bogom blagosloveni kako vi to nama kazete, veliki pozdrav sa Kosova i Metohije!

  Odgovori
 6. Доситеј Трнинић

  Људи имају тај обичај да пљују на људе који покушавај да објасне истину, па макар ти пљувачи били упућени или не о чему се ту заправо ради. Газиће колико год буду могли у том свом незнању. Но знајте да постоји веран народ који је увек уз Вас, уз нашег ДОСТОЈНОГ Патријарха!
  Помените нас у својим молитвама!
  Све најбоље од Господа!
  Слава Богу!

  Odgovori
  • Diana D.

   Oče Predraže, uz Vas smo, Vaš način propovedanja, delanja i postojanja! Svim srcem i umom!
   Patrijarh je DOSTOJAN, za razliku od nekih koji ni kapiju crkvenu videli nisu!

 7. Biljana

  Blago bi nama bilo da imamo više duhovnika kao što je naš dragi otac Peđa koji ne širi mržnju nego ljubav i u čijim rečima uvek prvo mesto zauzima Liturgija. Hvala draga Jelice na ovom tekstu koji sam sa zadovoljstvom pročitala. Svako dobro i sreću od Boga vam želim.

  Odgovori
 8. Biljana

  Blago bi nama bilo da imamo više duhovnika kao što je naš dragi otac Peđa koji ne širi mržnju nego ljubav i u čijim rečima uvek prvo mesto zauzima Liturgija. Hvala draga Jelice na ovom tekstu koji sam sa zadovoljstvom pročitala. Svako dobro i sreću od Boga vam želim.

  Odgovori
  • Драгана

   Треба да сваке секунде захваљујемо драгом ГОСПОДА Исуса Христа и Светом Тројству што нам је послао свештеника као што је отац Пеђа.

 9. Душко

  Свака част свима на труду, љубави и радости.♥️🌿☦️

  Odgovori

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *