Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

Ах, тај Охрид…

После успешно обављене мисије дођосмо до Светог Наума да се поздравимо и малко одморимо. Заморна путовања и предавања дан за даном и огроман број људи и набоја невероватне силе Божије кроз благодат нам не дају да спавамо. Уморни али широм отворених очију гледамо да нешто не пропустимо. Неки драгоцени тренутак са људима које нам Бог пошаље.

Верујем да су тако и апостоли путујући и ширећи Јеванђеље и љубав понекад правили предах покушавајући да среде утиске.
Но, кад сте у служби Бога живога ви за то и немате много времена. Да ти Господ дан/два и онда даље. Још то ниси сварио а Он те шаље на нове мисије. Тиме те учи да оставиш шта је било где је било и пустиш да одради своје. Као кад залијеш већ усахло цвеће које је престало да се нада киши и наставиш даље не чекајући да видиш да се поново подигло и наставило да живи.


Зато иди и у име Божије заливај Божију благодат и љубав, а плодови тог заливања ће доћи и небитно је да ли ћеш их ти јести или неко други. За тобом ће остајати оазе мира и изобиље живота где ће други напајати своје душе, а не пустиња која само кости скупља.
Хвала ти Боже за сваки дах али и предах!

3 Komentari

 1. Marijana

  stvarno je Ohrid magičan grad, sa toliko puno puno crkvi, pa to jezero, pa ljudi, a tek Sveti Naum. moje iskustvo prilikom boravka je bilo neprocjenjivo. razumijem i vas oče kako ste se stopili sa tom emocijom, a fotografije su priče od 1000 riječi. Gospod vas čuvao i hvala od srca što podijeliste radost sa nama. srdacan pozdrav iz Slovačke. ☦🌞👋🤗💖

  Odgovori
 2. Silvana

  Oce Pedjo tebe je gospod otac nas izabrao za hodocasnika a mi za tobom kao njegove gresne sluge i ucenici za tobom i uz tebe se ocu bogu molimo .

  Odgovori
 3. Nikola josic

  svaka cast lepo receno lep tekst❤️❤️🙏

  Odgovori

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *