Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

Знао сам човека који је умро тражећи да га лечи др Хаус…

Други је пак скочио са зграде јер је био убеђен да ће га супермен спасити, а многе нације су доживеле крах или пропале јер су пратиле погрешног човека.

Такво губљење деце Бог није могао више да гледа и зато је и после пада водио рачуна о деци својој све док није послао Сина Свог да утврди стазу и приправи пут спасења за сваку душу. Захваљујући тој интервенцији човек може залутати само ако то заиста жели. Господ је оставио јасне путоказе како да дођемо до Њега и да се не уздамо више у материју која ће се свакако разградити. Но људи не слушају. Упорно траже вођу и гутају све што те вође сервирају. Не знам како се човечанство више није уморило од промашаја. Од обећања и лажних идеологија. Kако не виде људи да овај свет ради све да нас збуни и одаљи од правог пута.

Из мог искуства знам да демони делују тако што човека бацају прво у лењост и збуњеност, а затим у страсти и сласти, а онда и незадовољства која прате неиспуњени снови кроз гнев, па жалост кроз депресију. На крају се здрави људи разболе од стреса и страхова. Тако исто делује на човека и овај свет. Све у свему страшно и разочаравајуће, а круна свега је што те зароби у виртуелни свет и одаљи од свих.

Господ нам нуди излаз из тог лавиринта. Но, што је дуже у том лавиринту, човек више труне и пушта корење. Зато су деца као есенција живота данас депресивна. Без Христа као нашег „супермена“ ништа нема смисла и осуђени смо на даље грешке.

Човек који заволи такав свет тражи идеале и опипљиву материју. Тако му је лакше да објашњава, а да се не мучи. Тако му брже прође живот. А не дао вам Бог да видите израз лица човека који је у име тих идеала убијао потпуно убеђен да је у праву, а на крају схвати да је све лаж! Зато Господ и каже: „Ја сам Пут, Истина и Живот!“

4 Komentari

 1. Ивана Лековић

  Веома поучан текст. Истина је све што сте написали. Само људи не схватају.

  Odgovori
 2. Милица Арсенијевић

  Слава Богу и хвала за све Амин ☦️
  Одлична прича, поделила сам на мом профилу. 🌞

  Odgovori
 3. Lacković Milka

  Slava Bogu i hvala za sve!

  Odgovori
 4. пајо

  Поздрав Оче. проналазим се у овом делу где пишете о лењости, стресу и страховима и депресији. Како да се релативно млад човек извуче из свега тога? У тешкој сам депресији и под великим стресом без неког вајаног разлога. Немам воље ништа да радим. Не устаје ми се из кревета и скоро цео део дана проведем у њему.Ако би могли да ми дате неке смернице, да могу да победим овај свој проблем, био бих Вам јако захвалан јер схватам да ми треба помоћ.

  Odgovori

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *