Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-у



Почетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

Зашто људи дуже не живе?!

Свети Симеон Богопримац је одговорио на то питање. Њему је анђео Господњи рекао да неће умрети док Месију не види. Неко би рекао да је то благослов, а неко проклетство. Свакако је то тежак подвиг љубави зарад сведочанства Логоса Бога живог – Исуса Христа!

Живео је три и по века и сахранио све своје. Био туђин на земљи! У свету који расте и пролази једино он није пролазио. Смирено је био у послушању! Највећи монах од свих. Живео је за дан кад ће то дете доћи, а он умрети.

Да сте га питали како је, он би рекао да се уморио од живота, плакања, чекања и да живи за дан своје смрти! Вероватно је заборавио ликове своје жене и деце и њихове деце. Генерацијски су се бринули о њему као о наследству и имовини тиме изражавајући и они послушање.

Да ли ми заиста желимо дуго да живимо? Сви они који се тешко мире са смрћу ближњих треба да се моле Светом Симеону за утеху! Њега је утешило дете којем је, кад га је видео, рекао: „Сада отпушташ у миру слугу Твога, Господе, по речи Твојој; јер видеше очи моје Спасење твоје, које си уготовио пред лицем свих људи, Светлост да обасја незнабошце, и Славу народа твог Израиља.“

Посведочивши да је то детенце заиста Христос, као истањена нит његов овоземаљски живот је завршен, а он је напокон отишао својима у Царство небеско.

Није важно колико дуго живимо већ како живимо то колико нам је дато. Ево иду нам и задушнице, дан када се подсећамо оних којима је време на земљи истекло. Присећамо се и подсећамо њихових успеха и грехова, да знамо да тим путем ходимо или не.

Господ је, драги моји, наша једина утеха!
До коначког отпуста нашег – радите вредно на њиви Господњој!

0 коментара

Povratna veza/Povratni ping

  1. Зашто људи дуже не живе?! - Brojanice Milojević - […] Source link […]

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *