Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

Ухапшен Ристо Јовановић на Газиместану: отац Предраг покушао да му помогне!

Подгоричанин Ристо Јовановић ухапшен је данас на Газиместану јер је покушао припадницима косовске полиције да укаже да није у реду да претресају монахињу.

Самом догађају, који је снимила екипа интернет портала “Косово онлајн”, присуствовао је свештеник Предраг Поповић.

– Налазио сам се на пар корака од овог дешавања, у разговору са припадницима КФОР-а. Препознао сам младића кога сам упознао приликом одласка на сахрану митрополиту Амфилохију, и покушао да га спасем од привођења. Пришао сам полицајцу у цивилу који га је грубо гурао ка службеном возилу док је он преклињао да га пусте, да ништа није учинио и да је скоро оперисан. Рекао сам да ћу га померити са тог места и одвести у ауто, али сам удаљен. Нисам хтео да одустанем, па сам опет пришао, али сам јаче одгурнут. У том моменту су пришли људи из КФОР-а који су били задужени да прате како се косовска полиција опходи према Србима на овом великом догађају, и један човек који је само који минут раније ми пришао по благослов, говорећи да не гурају мене, али су њега још оштрије одгурнули – прича отац Предраг, нагласивши да је и један полицајац покушавао да укаже свом колеги из специјалних јединица да младић ништа није крив, да ништа лоше није урадио, да су само водили разговор, али је и он грубо удаљен од аута у који је Јовановић угуран са лисицама на рукама.

Непосредно присутан представник америчке амбасаде је тада рекао оцу да се помери, a да ће он проследити извештај надлежнима о овом инциденту.

– Присутни припадници косовских снага безбедности су били под пуним наоружањем, и некако сам стекао утисак да су вребали моменат да неко нешто направи у било ком смислу како би могли да покажу своју надмоћ – додаје отац Предраг, који је након јутрошње Свете Литургије у Грачаници, којом је началствовао Патријарх српски г. Порфирије, на Газиместану учествовао у помену косовским јунацима.

Ристо Јовановић је честит момак и борац за очување српских светиња, нарушеног је здравља али снажног духа, а недавно је постао отац девојчице.

Многи медији пренели су вест о хапшењу Јовановића, а овим поводом огласио се и премијер Црне Горе, Здравко Кривокапић, тражећи од приштинских власти да саопште зашто је ухапшен црногорски држављанин, и да га, ако није починио никакво кривично дело, одмах ослободе.

У вечерњим сатима Баљкани инфо је пренео да је Јовановићу одређен притвор од 48 сати, а оптужен је за ширење национализма и изазивање мржње.

Јелица Павловић

Фотографије: Printscreen You Tube/Kosovo Online, приватна архива Р. Јовановића (facebook)

0 коментара

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *