Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

Сусрет!

Долазак оца Пеђе на амерички континент многе је обрадовао. О томе сведоче бројни мејлови који нам пристижу и у којима људи изражавају наду и жељу да ће отац боравити у граду или држави где се они налазе, али и свакодневне објаве на друштвеним мрежама у којима наш народ са речима захвалности дели заједничке моменте са оцем.

Марица Стражмештер је родом из Кикинде. Врсна спортисткиња са богатом каријером, власница неколико националних рекорда у пливању, чланица државног олимпијског тима СР Југославије у Сиднеју и представица Србије на Олимпијским играма у Пекингу. Од 2014. године ова млада жена живи и ради у САД-у у просвети, а има и своју пливачку академију. Тренутно је у Чикагу, са својим супругом Данилом Цмиљанићем, бившим првотимцем Партизана и освајачем сребрне медаље на Олимпијским играма за младе, који се након интернационалне кошаркашке каријере „скрасио“ у највећем граду у унутрашњости Сједињених Држава.

Сазнање да ће имати прилику да чују очеву беседу, која је планирана за 6. новембар у Светињи посвећеној Стефану Дечанском у Чикагу, јако их је обрадовало.

-Обузела ме је радост малог детета – каже Марица, а онда наставља:

-Међутим, муж Данило и ја смо били позвани на венчање, које је било у манастиру Нова Грачаница. У моменту кад је млада бацала букет, не знам зашто, погледала сам на десно… И видела оца Пеђу како стоји сам, испод дрвета. Ни трена не размишљајући похитала сам му, да га упознам, да му пружим руку, пожелела сам да га загрлим, кажем колико ме је његова једноставна а врло јасна комуникација преко медија приближила Богу и Српској Цркви овде у Чикагу!

„Хвала, оче, на разговору!“ – написала је на свом инстаграм налогу након сусрета са њим, а онда сам је контактирала и замолила да подели утиске и путем овог текста и каже коју реч о заједници коју има наш народ далеко од своје земље…

Захвална је Марица Богу да у њиховој цркви на Леланд авенији имају оца Александра Петровића, који их бодри у жељи за доласком на Литургију и јача им веру.

-Да отац Пеђа дође нама у Америку, па то је прави благослов! Нама таквих људи треба, јер ипак, Америка је земља материјалног, удари су са свих страна. Нама требају људи као што су отац Пеђа и наш отац Ацо, да нам јачају веру и дух. Ми се трудимо, молимо, одржавано традицију, окупљамо се у цркви и ван ње, радујемо се нашим славама и празницима, славимо Бога! И, ето нама радости и сад.

Оца Пеђу Марица је почела да слуша и прати пре неколико месеци.

-Свидео ми се његов начин обраћања, што прича тако да чак и ја, која сам од недавно у Цркви, разумем. Управо сам се због његових проповеди одважила да редовно идем у православну цркву у Чикагу посвећену Светом Стефану Дечанском. То нам је најближа црква, а сећам се да је у једном видеу рекао да не морамо да јуримо манастире и чуда којекуда, него да одлазимо у цркву која нам је ту, близу. Чинила сам грешке и лутала сам доста, долазила и одлазила, али су ме одређена дешавања у последњих десет месеци некако приближила нашој Цркви и утицала да моја вера у драгог Бога јача. И пар мојих пријатеља много воли оца Пеђу и поштује његов мисионарски рад. Много нам значи његова отвореност у комуникацији преко медија. Једва чекам предавање у цркви на Леланду – каже на крају нашег разговора ова дивна душа…

Ј. Павловић

(31.10.2022.)

4 Komentari

 1. Goja vreco

  Jako mi je drago zbog vas tamo u americi,sto ste tako bliski
  Kod nas ,na zalost ima puno crkava a malo vernika.puno vas pozdravljam i zelim svako dobro.✝️✝️✝️🇳🇱♥️♥️♥️🤟

  Odgovori
 2. Анђелина Дедић

  Драга браћо и сестре у далеком свијету ,велики поздрав за све и да вас Господ Бог и Пресвета Богородица штити од сваког зла душегубног.

  Odgovori
 3. Vanja

  Kada biste nas obradovali sa besjedama u Kanadi, bili bismo zahvalni i radosni. U medjuvremenu, radujem se svako novom youtube snimku oca Predraga.

  Odgovori
 4. Jovana

  Slučajno sam gledajući ispovest Popadije Ivane došla i do videa Oca Pedje. Ne mogu da prestanem da gledam i
  Presrećna sam da još postoje takvi duhovnici. Bas bih volela kada bi došao i u San Diego, jer bih želela da ga moja deca upoznaju

  Odgovori

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *