Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

Специјална изјава Патријарха српског г. Порфирија о Европрајду

Браћо и сестре, драги пријатељи,

Не само у Србији, него свуда где живи српски народ велике полемике, поделе, контраверзе и сукобе донела је најава да ће у престоном Београду бити одржана манифестација коју називају Еуропрајд. Ова тема је нама вештачки наметнута и потпуо је супротна систему вредности нашег народа, а исто тако и наше браће и сестара других вера и нација са којима живимо. О томе су ми ми непосредно посведочили представници традиционалних Цркава и верских заједница. Стога отказивање ове манифестације сматрам исправним.

У душу нас православних хришћана је усађено учење Цркве изражено већ на почетним странама Библије, где је записано да је Бог створио човека као два пола, као мушко и женско, што значи да су брак и породица, од постања света до данас и до краја света и века, дефинисани као заједница љубави мушкарца и жене са њиховом децом. У потпуности разумемо суштински оправдану велику забринутост нашег народа који је у грубом промовисању и наметању политика и идеологија које имају за циљ да поруше стубове на којима се вековима гради наш идентитет, да све постане крхко, релативно и флуидно, осетио дубинско и систематско угрожавање свих темељних вредности којима је вековима одан, а посебно светиње брака и породице.

Из ових разлога смо више пута у непосредном разговору највишим представницима државе изнели разлоге због којих сматрамо да је нужно и оправдано отказивање Еуропрајда.

У исто време потсећам да Црква Христова поштује богомдаровану слободу сваког људског бића и зато је против сваког облика насиља, јавног жигосања и прогона било кога. Зло се не лечи и не побеђује насиљем, него се на тај начин само умножава.

Молимо се Христу Господу да нас молитвама Светог Саве српског у време када су пред нашом Отаџбином и народом различита искушења и проблеми, лиши овог, штетно и беспотребно нам наметнутог.

Патријарх српски
ПОРФИРИЈЕ

6 Komentari

 1. Mitar

  Amin!

  Odgovori
 2. Nada Jankovic

  Iskreno, ocekivali smo da se Patrijarh izjasni ranije. Nadam se da ce nezeljeni gosti, otici tamo gde ih rado primaju. Osluskujem komentare i mislim da postoji nedoumica, da li se otkazuje sama parada, kao defile ili i sve pratece manifestacije.

  Odgovori
 3. Vladimir

  Kako smo mi drzak narod kad se usuđujemo Patrijarha da napadamo. I da sudimo o njegovim delima. Kad bi smo tako osuđivali nas same gde bi nam bio kraj. A najjači su mi oni koji kažu njega je doveo ovaj ili onaj. Kao da bi Gospod dopustio da bez njegove promisli tamo neki političar dovede nekog na presto naše Svete Crkve

  Odgovori
  • Diana D.

   Bože blagi, sačuvaj nas ishitrenosti, neposlušanja i nasilja! Podaj nam razum i sluh, strpljenje i VERU. Ako toga nema, neće biti ni nas. Molitvama svih svetih, pomiluj nas grešne da u pravoj i istinskoj crkvi tražimo spasenje od svih iskušenja! Spasi i vodi naše pastire pravim putem ka spasenju svih nas!

  • smilja

   Tako je,brate u Hristu.

 4. svetlana.pavicevic50@gmail.co

  Госпде,смилуј нам се и на овај други Велики петак,за све изречено и прочитано,против нашег Господина патријарха Порфирија.
  И што је већ речено,када би само себи судили..

  Odgovori

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *