Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

Отац Предраг Поповић – Вером у Бога осветљава пут људима

„Да би се деловало на срце, мора се говорити из срца. 

Уста говоре од вишка срца.                                                             

И зато онај ко је испуњен вером и љубављу може имати уста и мудрост,

чему се срца оних који слушају проповед не могу супротставити … “

(Свети Инокентије Бењамин)

 

Отац Предраг Поповић је православни свештеник, човек који је стекао огромну популарност путем канала Иоутубе, где осваја срца људи на веома шармантан и духовит начин. Његова популарност је некако дошла у право време, баш као да ју је сам Бог послао у време пандемије.

Његови мудри савјети и мисли постали су незамјењив материјал за велики број младих људи који прије свега воле његову непосредност и духовитост. Он сам није сумњао да ће постати интернет сензација. Отац Предраг је у протеклих годину дана постао веома популаран на друштвеним мрежама. Многи људи говоре о његовим видео записима, хиљаде људи га прати.

Његова популарност почела је брзо да расте током литијумског периода у Црној Гори, када је пјешачио од Велике Плане до Острога.

„Позив који је Бог послао, на мој начин, да одем у Острог пјешице, још у фебруару, док је у Црној Гори било“ ратно стање „“ … То је заиста било срцепарајуће. Тај позив је био отворен и недвосмислен: ‘Иди пешке’. Тако сам ‘скочио’ и рекао – амин ”, прича отац Предраг.

„Бог, некако, има све у свом врту. Онда кад мора да изабере некога ко ће радити један такав посао, наравно да потражи „најлуђег“ поп -а тамо. Па каже: ‘Хајде да видимо шта имамо тамо, какви су то свештеници.’ Затим су тамо затекли свештеника који је био у Африци, скакао, мазио лава, јахао слона, купао се и висио на Викторијиним водопадима. Затим је рекао: „Овај би могао, овај је блесав“ “, прича отац Предраг о томе како је одлучио да крене путем Острога.

Отац Пеђа је срећно ожењен и има троје деце, поред духовног позива узгаја и воће и поврће, а живот му је сасвим у реду због начина на који га живи.

Рођен је 23. децембра 1983. године у Славонском Броду, гдје је започео основну школу. Ратни догађаји почетком деведесетих година прошлог века приморали су његову породицу да се пресели у Врњачку Бању, где је похађао основну школу „Попински борци“. Средње образовање стекао је у Електротехничкој школи Никола Тесла у Краљеву, а након тога се уписао на Богословски факултет у Београду, где је дипломирао пастирску психологију код епископа Порфирија, на тему „Себељубље у духовном и духовном живот. “

Прво је служио као вероучитељ у школи „Попински борци“, затим у основној школи „Академик Радомир Лукић“ у Милошевцу, а након што га је епископ пожаревачко-браничевски Игнатије 16. октобра заредио у чин ђакона 2011. преселио се у Свилајнац. Тамо је радио као катихета у средњој пољопривредно-ветеринарској школи са домом ученика (где је формирао кабинет за веронауку и организовао такмичење за ученике који су у великом броју похађали овај предмет), а био је и координатор верске наставе.

Отац Предраг је упознат са Сувереним војним витешким редом Змаја, који је под патронатом кнеза Владимира Карађорђевића.

Отац Предраг је 1. маја 2018. године дошао у Велику Плану, где је служио у цркви Светих апостола Вартоломеја и Варнаве, и постављен за старешину цркве Васкрсења Светог Лазара Четвородневног, у капели у градско гробље.Он такође ради на својој плантажи малина, а уз ангажовање целе породице, по Божјој милости, успева да за кратко време подигне засад боровнице, на површини од три и по хектара, стигавши у посвети се пчелама које гаје на Хомољу.

Препознавши живог Бога као једину истину у детињству, тежећи вредностима које међу његовим вршњацима често нису биле схваћене, али је као средњошколац осујетио планове секте која је своју мрежу ткала у Врњачкој Бањи са тенденцијом да проширила по целој Србији. Децу која су ухваћена у замку ове верске секте пренео је у Цркву, а неколико њих је сада на путу да буду свештеници, пошто су већ завршили богословски факултет и предају веру. Одрастајући у Богу, научио је из многих искушења свог живота. донео, и искористио дар Божји са све већим надахнућем да проповеда истину јеванђеља, све са намером да пробуди и побуди у људима веру и љубав према Господу.

Тако ће, у жељи да поделе бисере које им даје са другима, на самом крају 2019. године, по његовом благослову, његова духовна деца ће започети мисионарски рад путем интернета – објављивањем проповеди изговорених путем ИоуТубе канала ОТАЦ ПРЕДРАГ ПОПОВИЋ.

Од искрености његових речи, љубави коју сведочи својим животом, и моћи исповедања имена Господњег, многа срца су задрхтала, па је потреба многих за речима дошла из дубине душе и уништила темеље незнања , одагнају мржњу, одагнају анксиозност, дају одговоре и наду, манифестују истину и живот.

„Један ми каже, уморан је од града, тешко му је и не може да поднесе град. Рекао сам му: ‘Зато се макни из града, друже.’ Иди у село. Имате толико напуштених кућа, домаћинстава, имања … Идите у село, па живите, радите, направите пластеник, воћњак. Стави зеку, па кућу, па ће доћи девојка. Како ме многе девојке и дечаци зову, не могу се венчати. „Отац Пеђа мора само тамо да купи контакте, па ћемо их повезати“, рекао је једном приликом отац Предраг.

(Објављено на: https://orangestar-agency.com/otac-predrag-popovic-sa-verom-u-boga-osvetljava-put-ljudima/)

0 коментара

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *