Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

Отац Пеђа служио Литургију у Јасеновцу

Први пут након тридесет три године како је са својом породицом, услед ратних дешавања, напустио Славонски Брод у коме је рођен, отац Предраг се враћа у Хрватску, и то у Јасеновац, где је служио Литургију првог дана календарске 2024. године.

На позив да дођу на Литургијско сабрање одазвало се неколико стотина људи из Хрватске, Републике Српске, Словеније, Србије, па како је зимски храм манастира био премали за све који су дошли, Литургија је служена у храму посвећеном Светим Јасеновачким Новомученицима, у коме је атмосфера, и поред тога што се храм не греје, била прелепа.

Велики број причесника и млади брачни парови са децом посебно су допринели да ова Светиња данас буде испуњена радошћу и благодаћу.

Сабрање је настављено разговором и предавањем у библиотеци манастира, а након тога отац Пеђа је на позив Владике Јована отишао у Пакрац, где га је Епископ пакрачко-славонски упознао са свиме што је од његовог доласка урађено, са свим пројектима и богатствима којима епархија располаже, између осталог са најзначајнијом српском библиотеком западно од Дрине и Дунава, познатом широм света по благу које чува Црква и Срби у Западној Славонији.

Владика Јован је овом приликом позвао оца Пеђу да кад год жели може доћи да служи Литургију у овој епархији која има само девет парохија на пространству од 150 километара квадратних…

Ј. Павловић

0 коментара

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *