Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

Нешто да разјаснимо!

Господине Мојсиловићу, част и захвалност пастирима СПЦ ми налажу да Вама и онима које представљате одговорим, најпре због Вас, али и других који ово читају.
Ускомешали сте се, не одустајете у покушају да изврнете истину, испљујете оно једино вредно и часно, изманипулишете народ, онај исти који сте пре не много времена извели на улицу,  скривајући од њега праву позадину тадашњих “литија”…
Ових дана сте, препознавши нову прилику, прашину која се подигла око доласка сатанистичке групе “Баћушка” у Београд, хтели  да искористите и истурите себе и Ваше као једине на бранику православља, а како су вам осујећени планови и све се мирно решило, имате потребу да „разјапите“ уста.
„Православни инфлуенсер“, како сте се, господине Мојсиловићу, у својој објави на друштвеним мрежама, назвали пастира СПЦ, оца Предрага Поповића – није ништа приграбио, већ је, добивши од људи информацију 10. новембра да ће бити одржан концерт наведене групе, исту поделио даље. Апелу да се не дозволи промовисање сатанизма у Србији придружио се пар дана касније јавно и монах Арсеније и многи други појединци и удружења, што само говори да је циљ свима био исти. И успело се у томе, заједничким снагама, свако доприносећи сходно могућностима. И откуд сад ово?! Шта је сврха Ваших објава, осим  очигледног незадовољства што нисте успели у намери да миран протест, на који је отац Арсеније позивао, претворите у супротност миру.
Од једне дивне пастирске ствари нисте ли имали намеру, можда, да направите борбену уличну теологију, а свакоме ко се томе супростави, да га разапнете и линчујете најгорим могућим увредама?! Зар је то у духу православља, а не рука коју је отац Предраг пружио залуталом несрећнику огрезлом у канџама нечастивог позвавши га да дође код њега и да разговара с њим кад га је овај контактирао и питао у чему је проблем?
Ако су они заволели православље, али само форму, и не схватају суштину, потребно је да им неко ту суштину објасни. Није само поента да они не дођу у Србију јер смо их ми отерали, поента је да они са таквим перформансом, којим се чињенично вређа наше православље, нигде не наступају. Управо о томе је јавно говорио и отац Пеђа, али то сте прећутали.
Међутим, ви сте изгледа за неку другу теологију, ви сте неко ко страствено позива на „борбу“ и окупља неосвећени народ користећи науку Христову, коју очигледно не разумете (на жалост).
Право је питање за кога се борите, чије интересе задовољавате, којим идеалима се клањате?
Тражите медијски публицитет дрзнувши се да своје незнање и духовну осиромашеност искористите себи на осуду. Отац Предраг Поповић својим утицајем и марљивим радом, превасходно у духу православне вере и традиционалних вредности, својим беседама увео је младеж у цркве, младе девојке поучио поштењу, најважнијој улози стварања, ширења и очувања брака и породице. Младићи мушкарци постају поучени да ходају путем чојства и јунаштва. Литургијску заједницу проширио је и шири.
И он и сви свештеници СПЦ који мисионаре на интернету – отац Арсеније, отац Љуба, отац Рафаило, отац Иван и сви други – имају један циљ, а то је да људи крену у цркву, и сви се слажу у потпуности и суштински да је Литургија најважнија. И њима свима је рукоположењем дато да служе Литургију и да проповедају. То је њихова обавеза и позив.
И потпуно је неважно да ли је отац Предраг или било који други свештеник на Јутјубу, или телевизији, или на радију, или пише књиге. То су само средства за ширење речи, суштина је шта они имају да кажу, а у томе су једногласни.
Међу њима нема поделе, нити је икад било. Њихов циљ је јасан, а Ваш, тиме што сада делите људе на оне који прате оца Арсенија и оне који прате оца Предрага, који је?! Зар не схватате да су то исти људи, они који желе да упознају Христа, да дођу у цркву и на Литургију, да су им ови духовни пастири као насушни хлеб потребни јер проповедају јавно, отворено, пред свима, што није лако, јер остављају простор за разна извртања, као што Ви чините. Њихов однос је братски,  у љубави и сваки од њих својом јединственом и непоновљивом личношћу даје посебан печат, и сходно томе и људи иду уз њих, али њихова порука је увек иста. И нема поделе између оних који слушају оца Арсенија, или оца Рафаила, или оца Предрага, епископе неке или самог Патријарха. Сви они су у једном тиму, а тај тим је СПЦ, наша мајка Црква коју нам је даровао Господ Бог преко Светог Саве.
Ако Вама мисија оца Пеђе ништа не значи – продужите даље. Има нас на стотине хиљада којима значи, и његова и мисија других духовника, који су као бисери на бројаници СПЦ. А нашег Патријарха, који год да је, не узимајте у уста никад више. Не знам да ли ме лично више погађа вређање садашњег Патријарха Порфирија, или када у уста узмете блаженопочившег Патријарха Павла, па се са њим китите, а ништа ни од једног нисте научили. Шта би Вам Свети Патријарх Павле тек рекао да прочита ваше „пљувачине“ по СПЦ?
С којим правом Ви судите свештенству, Патријарху, а при томе, да ли сте уопште крштени, идете ли у црку, причешћујете ли се, да ли постите, да ли се и како Богу молите? На крају, свако ко има чисту и искрену намеру неће јавно пљувати друге.
Обраћам Вам се као верујући, који, Богу хвала, имам петоро деце, а у цркву идем  сваке недеље захваљујући пресудном утицају беседа оца Предрага и других духовника СПЦ.
Нема ништа сакривено што се неће открити, ни тајно што се неће дознати. А ви сте изгледа хтели да политизујете позив оца Арсенија на мирне протесте и да унесете хаос.
Наводно сте се борили против сатанистичког наступа групе којим се вређа православље, а Ви то исто чините: „пљујете“ по Цркви,  по Патријарху, по свештеницима, монасима, верницима, по свима редом, и све се то, сматрам, може ставити у категорију сатанизма… Ако се борите против сатанизма, довољно је да заћутите и помоћи ћете многима.
„Православни циркузант“, како сте из зависти назвали оца Предрага, доказао се у  делатној вери и борби за православни народ. А ви, шта сте Ви учинили? Поред неистина води вас једино завист. Видите трун у оку брата свога, а брвно у свом оку не видите…
Позивам Вас да јавно будете подједнако храбри у изношењу Ваших дела и успеха у залагању за српски верни народ, јер ће уколико то изостане, ово заиста бити највиши ( у суштини најнижи) домет Вашег медијског живота и биографије.
Дела, не речи.  Речи однесе мало јачи ветар.
А ви који ово читате,  када на интернету видите да неко некога вређа, знајте његове намере нису чисте, и немојте да дељењем таквог садржаја учествујете у томе…
Адвокат Михаило Кораћ
(преузето са интернета)

6 Komentari

 1. Милица Арсенијевић

  Згранута сам, ко је Мојсиловић??! Политичар. Нападати свештенство што отварају очи људима је лудост. Похвала за СПЦ Оца. ПЕЂУ и све који спречавају сатанизам у Србији.

  Odgovori
 2. Биљана

  Увијек ће бити тих злурадих људи. Господ је на нашој страни❤️ Отац Предраг је један богоугодан духовник.

  Odgovori
 3. Душанка

  Свака част за писмо упућено човеку, чије име не желим да изговорим. Бог вас благословио!

  Odgovori
 4. Lacković M

  Oče Peđa, Bog vas blagoslovio I sačuvao od svakog zla! Hvala vam na svakoj Dušekorisnoj besedi! Mnogima ste pomogli! Slava Bogu i hvala za sve!

  Odgovori
 5. Marijana SofijaVučetić

  auuuu.znači kako reče otac Predrag, počelo je. ne znam ko je taj čovjek o kome ste pisali, niti znam o čemu je pričao i pisao, koliko shvatam veza je oko grupe koja nije održala koncert. sve u svemu iskušenja pred post i u toku posta su nešto što dragi naši oči uvijek i uvijek skeću pažnju. i valjda je i pojava ovoga čovjeka jedno od tih. molim se za snagu naših očeva koji su svjesno, vrlo svjesno ušli u sve ovo oko podrške pravoslavlja. pa ih podržavam u odbrani. u ime Oca i Sina i Duha Svetoga Amin. Gospodi pomiluj.

  Odgovori
 6. Grozdana

  Džaba svi napadi ovoga sveta i sva mržnja prema ocu Peđi.Dzaba kad on i dalje njih voli. U tome i jeste njegova pobeda.
  „Gospode ime ti je ljubav“

  Odgovori

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *