Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

Одржавајте пријатељства!

Мало људи знају уопште о животу свештеника и њихових супруга, тј. попадија. Ми смо као и сви млади људи. Волимо да се дружимо, забављамо, васпитавамо… Но, у нашим разговорима приметићете дозу, и то не малу, озбиљности.

Свако са ове слике се труди да Господу угоди на свој начин, али у склопу породице. Обнављамо храмове, конаке, одржавамо Богослужења и молитве, пунимо те исте храмове, исповедамо, венчавамо, крштавамо, испраћамо са овога света. Мало ли смо причестили људи на самрти, спасили бракова сигурне пропасти, деце. Хуманитарне акције се не могу набројати. И још много тога. Заиста се трудимо да свој живот и живот других употпунимо вером, љубављу и надом.
Онда можете замислити шта ми причамо кад се видимо. А не можете замислити колико дивних свештеничких породица има. Трудбеника на њиви Господњој. Ове наше женице су заиста пола нас, а по осмесима њиховим видите да су наше лепше половине које у нама буде најбоље.

Дружите се добри наши, јер Бог воли да види кад му се деца друже и слажу… Као и сваки родитељ. Одржавајте та пријатељства јер су она драгоцени бисери у вашем животу.
Нисте ни свесни колико то делује на нашу децу. Колико се радују кад иду у госте и кад им гости долазе. Тако их учимо да се сутра тако и они друже. Да угосте, али и да буду угошћени. Учимо их да имају са ким да се посаветују у свом животу и да имају неко раме и плећа на другоме, али и да то исто буду пријатељима.

Кад би сте се вратили кроз време и сели неприметно у друштву апостола видели би исто овакво дружење. Видели би љубав међу њима, осмехе али и боре и спремност на најтежи задатак! Јер апостоли Христови то и јесу. Витезови који иду на најтеже задатке и битке по цену живота и породице зарад вечности!

Зато треба ценити оваква дружења и кратке предахе. Верујте ми да ја уживам у њима.
А сад, време је за нови дан.
Нека сте ми благословени…

4 Komentari

 1. Maja

  Svako dobro od Boga vam želimo iz deleke Australije!

  Odgovori
 2. Snežana

  PRELEPO NAPISANO I SVI IMATE PRELEPE SUPRUGE .NEKA VAS BOG ČUVA.

  Odgovori
 3. Марија

  Хвала оче на издвојеном времену.
  У овој нашој данашњици потребан нам је пастир који тако лепо као ви објашњава све.

  Odgovori
 4. Snežana

  BRAVO!

  Odgovori

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *