Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

Није лако људима да ме прате…

Многи желе, али немају снаге. Ко и приђе ближе искушења ће га пржити, и многи одустану. Зато многи стану издалека и гледају са сигурније дистанце. Само онај ко је био близу или бар покушао, зна о чему причам.

Јелица је од почетка са мном. Она је херој из позадине која је као и ја изабрала да живот да за ову мисију. Искушења која су се надвила на њу уопште нису мала и безазлена. Довољно је да вам кажем да се суочила са раком и великим здравственим проблемима. Претекла је и то, Богу хвала, да би и даље наставили да се боримо и да оставимо нешто генерацијама које долазе.

Не знају људи количину искушења која се наваљују на наша нејака плећа, али на крају дана знамо да је Бог са нама и да нас Он крпи и да ово што радимо није у наше име већ Његово. Врло брзо нас неће бити, а ова духовна кула остаће новим надолазећим генерацијама. Деци наше деце…

Јелица је дивна особа. Зачуђујуће слаба и млитава, а у исто време храбра и пркосна. Доказ да нас не дефинишу наши проблеми и васпитање већ да сазримо кад схватимо да можемо допринети овом свету упркос свему.

Да, није лако. Али нисмо овде да нам буде лако, већ да себе победимо. Стара латинска изрека каже: „fortis est qui se vinsit“ – храбар је онај који победи себе.

Није ни чудо да смо први видео снимили баш на Власини одакле је Јелица. Тамо далеко у буковој шуми Власине почиње наша мисија. Касније нас је пратила када смо пешачили за Острог делећи крст наш као и нападе нечастивог.

Јелице, сестро моја, хвала ти што си уз мене и што делиш и даље крст који више није мој него наш. Нека ти Господ да снаге да све издржиш и да изгурамо до краја ово што је Бог пред нас ставио.
Срећан ти рођендан….

7 Komentari

 1. Andrijana Mijailovic

  Srecan rodjendan draga Jelice. Da nam budes zdrava i srecna. Srecni praznici tebi i tvojoj porodici🎁🎄🎊🍰

  Odgovori
 2. Сташа Лорбек

  Оче, у потпуности се слажем са вама !
  проследите текст, много људи би требало да га пажљиво прочита.
  Христос се роди !

  Odgovori
 3. Невенка

  Срећан рођендан,сестри у Христу Јелици.Нека је здравље,срећа и радост у животу прате.Оче Пеђа,мени није нимало тешко да Вас пратим,већ ми је пуно драго.И сваки дан једва чекам,нови видео,нове поуке.Хвала Вам неизмјерно,за то што радите.Да нас упутите на прави Божији пут,са којих су неки скренули.И свашта да знамо,јер требати ће нам у животу.Оче Пеђа,волимо Вас неизмјерно,и поносимо се Вама.Бог Вас благословио,и Вашу породицу.Предивни и предобри сте сви. ☦💒❤❤

  Odgovori
 4. Истина И само Истина

  Лепо као и увек… Храбар је онај који победи себе, а то је човек који уме да воли!…
  Има оче Пеђа оних који су такви:
  нимало лак пут, али радост је велика кад човек спозна ту истину… Много је тешких крстова,
  али уз Божију помоћ, све се поднесе и изнова корача у нове победе, подвиге.
  Лепо је што имате, такву подршку, такву сестру уз себе!
  Нека је сестри Јелици срећан диван дан! МНОГАЈА ЉЕТА!
  Волимо Вас до Острига и назад и у велности у заједници! ☦️🤗🌹

  Odgovori
 5. Sladjana

  Srećan rođendan, neka vam Bog da snage da izdržite sva iskušenja. Amin

  Odgovori
 6. Каролина јованоска

  Бог да ја благослови,а и сите Вас што се трудите да оставите Живе речи,за идните генерации.

  Odgovori
 7. Rada kremenovic

  Sretan rođendan i ja sam prošla isto ko i ti karcinom materice sve zahvatilo Sv Petka me spasila i sestra mi prosle godine isto plus pola želuca a oca Peđu pratim od starta hvala mu na svemu svakoj izgovoreno pouci i savetu neka vas sviju bog dragi cuva amin

  Odgovori

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *