Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

Нека вам је благословен почетак поста, добри моји

Молите се за ваше пријатеље, родбину, комшије, али и за непријатеље. Нека нас Господ све уразуми.

Немојте да сте лењи у току поста. Будите корисни и себи и другима. Још ово мало дана што је остало у овој тешкој и несрећној 2023. години проведите јачајући себе и испуњавајући и оно што сте себи обећали, да у нову годину кренемо са новим и добрим навикама. Да се старамо и о телу и о души подједнако, мада је и то немогуће. Тело стално перемо, лицкамо, хранимо и појимо, а душе усахнуле, запуштене, орозане и гладне Бога. Бар кад би душу као и тело…

Но, и поред тога има оних који су и тела своја запустили показујући тиме немар и незахвалност на ономе шта нам је Бог дао. Бити човек значи бити одговоран. А пост и јесте храна души, исповест са покајањем купање душе, Причешће напајање душе вечношћу, добра дела украшавање душе, а опраштање предворје љубави која душу посвећује. Ахх… Те лепоте скривене очима, а опет потпуно видљиве правом оку.

Не дајте се у лењост и учите се ћутању.
Знам да вас највише мучи несмирење и страхови. Кога не мучи то? Али некористан човек никад неће моћи да дође до смирења. Па што мислите да у манастиру монаси имају послушања? Да им настојатељ нешто да привреде. Човек се одмах осети боље кад буде користан, а и нема времена да размишља о глупостима и страховима.

Ево сад ћу вам препоручити један од најбољих манастира где можете отићи и наћи свој мир. Нисам то до сад причао, али сад ћу вам рећи. Само идите тамо и реците да сам вас ја послао.

Тај манастир није далеко и рећи ћу вам где је. Окрените се око себе и видећете га. Тај манастир је ваш дом. Место где вас је Господ поставио. Ту на том месту, међу тим људима. Ако ту не будете ваљали, користили и успешни били, нећете нигде, па да одете на саму Свету Гору.

Ако у вашем манастиру фали молитве, онда нек се ваш дом промоли кроз вас. Шта му фали дајте му и наћи ћете мир.

Толико за ово јутро. Поносан сам на вас и молим се Богу да и ви будете поносни на мене. Највећа ми је бојазан да вас не изневерим. Када бих вас изневерио и самог би Бога изневерио.

Ето, ако већ морате нечег да се плашите, онда се тога плашите. Да не изневеримо једни друге.

Волим вас…

9 Komentari

 1. Zoran

  Svako dobro od Gospoda, Vama oče i Vašoj porodici! I da Vas sve zajedno sačuva na okupu u Vašoj predivnoj misiji spasenja i osveštenja duša naših posrnuli.

  Odgovori
 2. Невенка

  Хвала Вам пуно оче Пеђа.Срећан Вам и Богом благословен,Божићни пост,и Вашој породици.На здравље,и спасење.Поносни смо и ми на Вас,оче за све што радите.Да нас упутите,на прави Божији пут.И неизмјерно Волимо Вас.Слава Господу! ☦💒❤❤

  Odgovori
 3. Митар

  Волим те оче Пеђа..Ово је мој први пост а имам 43 године! Свака Ваша реч ми даје ветар у леђа за овај подвиг. Три године пратим Ваше беседе кроз емисије и тек сада ми је подсвест прорадила! Колико је трула душа моја,бедна!Богу се молим да је очисти,да ме прими у стадо своје јер овца сам залутала..Пробудио сам се узбуђен, срећан! Нек нам је свима на здравље и спасење почетак поста!

  Odgovori
 4. Miodrag

  Dragi Oce, volimo i mi vas. Blagodatimo na ovom lepom obracanju. Lep pozdrav

  Odgovori
 5. Милица Арсенијевић

  БЛАГОДАРИМ ОЧЕ, ВИ СНАГУ ДАЈЕТЕ ВАШОМ СВАКОМ РЕЧЈУ. НА ЗДРАВЉЕ И СПАСЕЊЕ СВИМА НАМА АМИН ☦️🌞

  Odgovori
 6. Lacković M

  Neka nam je Srećan i Blagosloven početak posta, svima Dragi moji Pravoslavni! Oče Peđa,hvala i Svako dobro od Gospoda, neka te Bog nagradi za trud, za dušekorisne besede nama grešnima da se spasavamo! Slava Bogu i hvala za!

  Odgovori
 7. Жељко

  На здравље и спасење оче Пеђа.

  Odgovori
 8. Анонимни

  Nazdravlje Oce Pedja Vama i vasoj porodici.

  Odgovori
 9. Милан

  Хвала оче на несебичном давању и трошењу свог времена на нас грешне, Бог нек нам је на помоћи.

  срећан почетак поста

  Odgovori

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *