Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

Мушкарац и жена

Рече Адам „Кост од костију мојих“, и даде дефиницију да је женино постојање уствари припадност мушкарца. Та преданост и поверење гради љубав која рађа нови живот. Брак је фабрика љубави која производи личности изграђујући тако и друге и себе.

Кад сам био млад питао сам се где је моја половина, како она изгледа, о чему размишља, хоћу ли је водити како треба? Негде тамо дубоко ван свемира моја питања су одзвањала у Божијим ушима.

Није ниједно наше питање, које је део молитве, бачено и просуто. Свако је Бог размотрио добро и одговорио. Бог некад одговара ћутећи, а то људској гордости не импонује јер она тражи да јој се образлаже и изјашњава, а Бог то не ради. И зато је за многе Бог мртав. Зато што не постоји како ми хоћемо, а нисмо способни свој нос мало према земљи спустити, уста затворити а уши начуљити. Ко не уме са Богом не уме ни са љубављу, а ко уме са љубављу уме и са Богом. Љубав није тешко разумети ако правим апаратом ослушкујеш.

Кад се споје погледи момка и девојке долази до судара светова. Мог оштрог, који покушава да упије што више лепоте душе и тела, и њеног срамежљивог, који избегава мој. Љубав се рађа кроз поштовање, поверење, разговор. О да, кроз разговор.  Ко ли ће први спустити слушалицу телефона. Или ћемо заједно слушати једно друго како дишемо. У том тренутку времена све има смисла и само то има смисла. Мушкарац је срећан и задовољан и жели да штити своју изабраницу док она жели загрљај и да свој образ прислони на груди свог човека. Колико је моћан тај осећај.

Једног дивног јутра у Африци, док су се сунчеви зраци тек проламали кроз растиње и животиње бежале у своје јазбине, чуо сам рику лава самотњака. Дозивао је кроз савану своју лавицу која је рада са њим чопор правити. Та рика је била најтужнија песма усамљеног лава. Колико данас има таквих рика. Лавови и лавице се дозивају, али џаба кад им је гордост уши запушила. Гласни, а глуви.

А љубав је супротна – она је тиха слушалица. Шапат који је гласнији од грома…

Моја жена је мени отворила врата љубави и умножила је. Од тад ходим као онај лав и ричем покушавајући другима уши да отпушим позивајући све у мој чопор. Љубав је једина која се дељењем умножава и зато желим да је поделим на атоме и тако умножим да је има колико и ваздуха.

Аххх… Благо вама који сте нашли свој пар у овом свету. Ви који нисте, наћи ћете, ако будете отворили срца ваша према Богу и људима. Бог ће вас испунити љубављу и нећете моћи да не волите, а и да будете невољени..

16 Komentari

 1. Марија

  Дивно❤️❤️❤️

  Odgovori
  • Dragica.m 59@ gmail.com

   Predivno, a tako istinito i iz duse iskreno.

  • Јадранка Бједов

   Дивно..као и увек!Живели!

 2. Zlatana

  Predivno oce vase reci izlaze iz srca mali je broj ljudi koji daju znacaj tome a ljubav je najvaznija bas ta koju vi opisujete Ja vam se divim

  Odgovori
 3. Sasa

  Nesto lepo procitano zadnjih dana.
  Ko ima Usi neka cuje .
  A on im reče: „Borite se da uđete na uska vrata jer mnogi će, velim vam, tražiti da uđu, ali neće moći.

  Odgovori
  • Petsr

   Bog vas BLAGOSLOVIJO OČE, kada tako lijepo i zboriti.

  • Sanja Visekruna

   Tesko je sabrati ovaj narod jer smo prestali da volimo jedni drige. Porodice su raslabljene nasim pristajanjem na potrosacke ponude i ljubav je utihnula. Svako grabi samo za sebe bez one potke ljubi bliznjeg svog kao sebe samog.

 4. Sasa

  Blagoslovite Oce.
  Veoma ste slusani i Gledani ovde u Francuskoj pogotovo moja cela porodica vas obozava.
  Nastavite tako.
  Svako Dobro od Gospoda
  Porodica STOŠIĆ

  Odgovori
 5. Milena

  Ljubav ljubav ljubav neiscrpna tema a uvek sta god rekli malo je kako god rekli nije bas divoljno dobro opisan taj oaecaj jer svaki covek ima drugaciji osecaj makar za nijansu,a treba ga opisati neko to iskazuje slikanjem neko pevanjem neko jednostavno cutanjem i sve je lepo.

  Odgovori
  • Brankica

   Zivotno.

 6. Дејана

  Величанствено, хвала Вам!

  Odgovori
  • nevenka

   Moze li lepsi poklon,od duhovnog,za moj rodjendan.
   Topim se od ljubavi a 70 g. A ja i dalje volim SVe.

 7. Анонимни

  Predivno, i opominjuće!

  Odgovori
 8. Анонимни

  Диван текст хвала

  Odgovori
 9. Tatjana

  Lepo receno, i sve tacno. Tako je oce..nema nista od gordosti. Ako se neko, voli, i treba da se spusti nos .

  Odgovori

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *