Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

МОЛИТВА ЗА СПАСЕЊЕ У ПОСЛЕДЊЕ ДАНЕ

Молитвама Пресвете Владичице наше Богородице и Приснодјеве Марије, Светих славних апостола, Светих сила Небеских, Светих отаца, мученика, подвижника и преподобника и свих Светих, Господе Исусе Христе, Боже наш, помилуј и спаси народ Оца Твога, јер је преко Тебе, у Духу Светом за вечност саткан.

Господе, погледај на нас у овим страшним чиновима који следе, и на ову војску паклену која гледа на нас са глађу незаситом, у жељи да нас у ништавило врати. Ми смо иконе Тебе Бога који нас је створио да будемо срећни и у љубави с Тобом, и слободне да исповедамо ту љубав у вечности. Не дај, Спасе наш, да нам узму ту реч и  љубав. Ми смо војска Твоја и не бојимо се мрака, не бојимо се вукова, јер си Ти наш Пут, Истина и Живот.

Ти си са нама и не одступи због наших грехова од нас, јер ако ми паднемо, рај ће Ти бити празан. Ко ће од Твоје деце преживети? Нама је немогуће, али Теби је могуће.

Зато Те Оче, и Сине, и Душе Свети преклињем да ојачаш речи и молитве оних правих следбеника Твојих, и да нам даш да заједно уђемо и прослављамо Свето име Твоје, у све векове, са анђелима Твојим и свим светим становништвом насеља Есхатона.

Оснажи нас и буди уз нас, и видећеш како ђаво пред ногама нашим дрхти и тресе се са целом војском због само једног који долази у име Твоје.

А кад се све сврши, и ми на коленима или у праху сачекамо трубу анђела Твојих које означавају Други и славни долазак Твој и свега обећаног, и кад нас поново васкрснеш, ми ћемо ти, загрљени и држећи се за руке, водећи стада наша, доћи.

Доћи ћемо и стати пред двери Твоје, а Ти нас чекај са Светима свим, и родитељима и децом деце наше, и пођи нам у загрљај. У тој гомили сазвежђа бићу и ја, најмањи и најнедостојнији. То ће бити онај најгласнији што виче да отвориш Своја врата славе Твоје за све нас. Од свих, ја ћу последњи ући, док сузама натапам земљу и облаке, појући: Свет, свет, свет јеси Боже наш у све векове векова. Амин.

0 коментара

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *