Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

МОЛИТВА ЗА ИЗБАВЉЕЊЕ У ОВЕ ДАНЕ

Господе, погледај са неба на народ Твој над којим су се надвили облаци богобораца у намери да сатру, у име противника Твог, све што је добро и од Твоје руке створено.

Погледај и на владике и свештенике који у затвору леже зато што спомињу име Твоје. Па као што си некада Петру послао анђела да га избави из тамнице, избави њих да би Ти још људи у тор Твој привели и са њима певали славу Теби.

Пробуди људе Твоје успаване чија су се срца у камен оковала, па су постали равнодушни на патњу своје браће и сестара који су на својим вековним огњиштима остали уз своје храмове и свештенике. Разбиј окамењено, гордо и тврдо срце њихово, пуно изговора, и пусти слану сузу низ образе њихове, па да у решености, под руку са свим Твојима у литији и Литургији завапе да спасеш децу њихову, јер ко окреће главу од патње деце свога народа патња ће његову децу стићи.

Но пре него правда Твоја дође на свет, Ти Господе пусти милости Твоје изобилне на српски народ и преумни га и прени да у љубави буду уједињени у име Твоје. Напуни храмове, онако како само Ти то умеш, тако да се уместо свађа и раскола само молитве чују, па да тако, када дође дан Твога страшног и другог доласка, Твоји анђели и сви свети који на челу са Тобом у литијама на земљи дођу, нама се придруже и тако сви заједно, литијајући, појемо: ”Свет, свет, свет Господ Бог наш! Сва Земља пуна је хвале Његове, нека је заувек слава Богу нашем, Оцу, Сину и Светоме Духу, Амин.”

0 коментара

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *