Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

Молитва Светом архангелу Михаилу

Сав си огањ и ревност, Свети архистратиже Михаиле, зато те молимо:

Учмале душе наше запали огњем ревности твоје, да бисмо будне савести увек радосно служили заједничком Господу нашем, свесрдно се угледајући на тебе, безгрешног и светог брата нашег, и врховног војсковођу нашег, врховног војсковођу све небеске и земаљске војске Христове.

Чудесни Господ Христос начинио је једну Цркву од анђела и људи, да бисмо се ми људи, који тајанствено представљамо херувиме на земљи, угледали на свету небеску браћу нашу на чијем челу стојиш ти, лучезарни и дивни Архистратиже Михаиле. Ти си на небу победио свезлог Сатану, и збацио га с неба на дно пакла. Помажи и нама увек, молимо те, свемоћни Архангеле, да и ми свепобедном силом твојом побеђујемо свелукавог Сатану, који нас са свих страна напада и искушава кроз безбожне људе, кроз нечисте помисли, кроз земаљске сласти, кроз опојне страсти.

Сав си свет, чист и безгрешан, дивни Првоангеле Божји; молимо те свесвети, молимо те свечисти, молимо те свебезгрешни, учи нас дан и ноћ како да живимо свето, чисто и безгрешно, и даруј нам твоје херувимске силе, да бисмо истински и стварно херувимски живели на земљи ми који по неизмерном човекољубљу Божјем представљамо херувиме на земљи.

Не остави нас у отровном блату наших сластољубивих земаљских жеља, него нас подигни у небеске анђелске висине и оспособи нас да анђелски свето и чисто поживимо док смо у телу на земљи. Милостиво погледај на нас, Свепобедни Архангеле, снисходљиво се спусти до нас, те нас, заспале у гресима, пробуди на борбу са злом, са грехом, са смрћу, са ђаволом, да бисмо, вођени и сокољени тобом, лако савлађивали сваки грех, сваку страст, сваку смрт, сваког ђавола. Ми знамо, Богоносни Архангеле, ти имаш власт над нечистим дусима, над болестима, над смрћу, над гресима; испуни душе наше божанском силом својом, е да бисмо и ми неустрашиво ратовали и херувимски побеђивали све непријатеље спасења нашег, вере наше, душе наше.

Свепобедни Војводо Небеских Сила, ти си очистио небо од Сатане и црних ангела његових – очисти и душе наше од свакога греха, јер греси наши отварају врата и прозоре душа наших, те кроз њих улазе у нас нечисте силе демонске прљајући и умртвљујући душе наше, које треба да су анђелски чисте и анђелски бесмртне. Без твоје свепобедне помоћи, Небески Војсковођо, ми лако постајемо плен нечистих сила. Стога те од свег срца молимо:

Уврсти нас у своју непобедиву војску, и ратуј за нас и испред нас, водећи нас и предводећи нас у свакој борби за душу нашу, за спасење наше, за вечност нашу, и осигуравајући нам победу над сваким грехом и над сваким ђаволом. О, пресвети Архангеле, ми смо очајно немоћни пред демонском силом вражјом, ако нам ти не притекнеш у помоћ божанском силом својом. Са тобом, ми ћемо увек односити победу у свима биткама за душу нашу и спасење наше и вечност нашу; а без тебе – ми беспомоћно посрћемо из пораза у пораз, из греха у грех, из пакла у пакао. Зато буди увек с нама, и не напуштај нас због грехова наших и смрада нашег, него, љубећи нас божанском љубављу, учини да омрзнемо грех и све греховне сласти, и испунимо душе своје миомиром еванђелских врлина.

Ево, душе своје предајемо теби, пресвети Првоангеле Божји; молимо те и преклињемо, води нас увек путевима који одводе у Царство Небеско, да бисмо заједно с тобом, вечито славили свемилостивог Спаса нашег – преслатког Господа Христа, и Његовог свечовекољубивог Оца, и свеблагог Духа Утешитеља, коме слава и хвала сада и увек и у векове векова. Амин.

7 Komentari

 1. Alex

  Hvala vam oče Predraže na vašem trudu. Sećam se kada je majka kada sam bila mala mesila slavski kolač, spremala sve ono najlepše za taj dan, nesvesna koliko je zapravo sveti Arhangel Mihajlo moćan i šta on nama predstavlja. Jedino što sam tada znala jeste da nas štiti. Hvala vam na ovoj molitvi za početak današnjeg dana. Bog s vama oče!

  Odgovori
 2. Сања

  Срећан и благословен празник, драги наш оче,нека Вас свети Архангел Михаило води и штити на многе и на благе године. Угледајући се на Вас, стрпљиво чекамо Ваш повратак. Ваша сестра у Христу.

  Odgovori
  • Стана

   Хвала Вам драги Оче на дивној молитви и нек је срећан и благословен празник Архангела Михаила .Ваш повратак наЖР чекамо стрпљиво .Нама у дијаспори пуно значите,хвала на свему.

 3. Brankica

  Slava Gospodu.U svakom dobru dragi oce jos mnogo ljeta.

  Odgovori
  • Живка

   Хвала оче на дивној молитви, вас и вашу породицу и све нас да Свети архангел Михаило чува од сваког зла.

 4. Brankica

  Slavava Gospodu.U svakom dobru dragi oce jos mnogo ljeta.

  Odgovori
 5. Negoslav Radosevic

  Oce vi ste andjeo. Mnogima pomazete na zemlji sa svojim savetima i delima. Mi kao familija slavimo i od svih svetaca uvazavamo arhangela Mihaila sto je vekovna tradicija. Gde se god nalazili on je sa nama u srcu i mislima.

  Odgovori

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *