Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

Манастир Хиландар помаже Петровиће у Великој Хочи!

Манастир Хиландар поклониће 20.000 литара вина породици Петровић из Велике Хоче, којој су косовски цариници запленили 40.000 литара вина. Светогорски манастир је, према писању „Централ медиа“, контактирао породицу Петровић са намером да подржи њихову борбу за останак на Kосову и Метохији.

Како наводи овај портал, из Хиландара је саопштено да Срђан Петровић и његова породица нису сами:

Хиландарци су са њима и свим Србима на Kосову и Метохији. На овај начин бар делом ће бити надокнађена штета начињена Петровићима насилним и противправним одузимањем вина из њихове винарије.

Даље се наводи да је Срђан Петровић прихватио поклон и поручио да му је вино одузето само зато што је главни актер филма “Чекајући Хандкеа” који говори о положају Срба и њиховој борби за опстанак на Kосову и Метохији, а да ће вино бити ускладиштено у Централној Србији како поново не би дошло до одузимања.

Породици Петровић је полиција самопроглашеног Kосова насилно отела 40.000 литара вина и три тоне ракије из њихове породичне винарије. Током дводневне драме њихова кућа била је под опсадом представника приштинске власти, а окупио се и велики број људи, мештана ове српске енклаве.

(Printscreen Medija centar Caglavica)

Домаћин је поручио окупљеним представницима медија да се не плаше:

Нисмо се плашили ни пре, а ни сад. Ми смо своји на своме, ту смо рођени, ту остајемо. Крив сам што сам радио винограде, што смо остали овде и живимо од свог зноја и свог рада, криви смо што је Велика Хоча центар српског виноградарства...

1 Komentar

  1. Марко

    Јел постоји начин да им се пошаље колико толико финансијска помоћ?

    Odgovori

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *