Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

Како секте функционишу онлајн?

Маркетинг на друштвеним мрежама веома је важан за оне који имају одређени бизнис и желе да понуде своје услуге. Последњих година све што нам је потребно проналазимо онлајн. Овај тренд нажалост прате и разне секте.

Нема више флајера у поштанским сандучићима и разних позива за предавања, већ секте успостављају контакт с људима врло лично и директно, путем друштвених мрежа. Kако секте функционишу онлајн? Kо су најчешће жртве секти? Kако им стати на пут? Kако се ишчупати из канџи секте?

Свештеник Предраг Поповић покренуо је свој канал на Јутјубу како би се приближио верницима у време пандемије и све активности снима и поставља на овој платформи.

Осврнуо се на инфлуенсерку за коју сматра да је својим тетоважама и понашањем навела деца која је прате да пале иконе.

Сектолог Димирије Пастуовић наводи да су секте инфлитриране свуда, на свим могућим местима.

Наводи да не постоје најгори утицаји због којих неко може да приступи секти, јер “нико није имун” и сви могу да потпадну под лош утицај кад је неко рањив.

Онлајн секте почеле су да добијају на снази у последње време, а свештеник Поповић сматра да морамо више да се едукујемо о сектама како им не бисмо приступили и наводи да веронаука мора да буде обавезан предмет у школама.

Текст преузет са портала b92

0 коментара

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *