Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

Kако ти је, оче, у Америци?

Па, ето… Трудим се да све постигнем. Да пре свега служим Литургију са стадом Христовим и браћом пастирима, онда да учим друге и, наравно, да се и ја учим.

Гледам и слушам док причам и ходам. Распоред ми је густ што се тиче предавања. Лепа Брена ме прати – где год ја ту и она, па мењамо распореде да не сметамо једни другима. Радује ме чињеница да људи готово подједнако слушају мене као и њу, што говори број оних који дођу на Литургију и на предавања. Остале дане, кад ми ваља одморити се, користим за истраживање. Навече се онесвестим, а ујутру све „Јово наново“!

Овде има наших људи који желе да ми покажу место где живе – па ме водају свуда, а ја се не отимам. Жао ми је што неки завидни људи коментаришу о парама кад гледају моје слике одавде, али завист је део овога света, а и нашег народа, и то се не може избећи. Kао прави домаћини, и овде, наши људи гледају да ми ништа не фали, и тиме показујући тај сјајни и дивни образ Србски!

Показујемо да наша снага није у броју људи који иде у цркву већ у јачини оних малобројних у којима Бог живи и који за Њега живе. То је наша моћ. Остало је све немоћ!

Пошто су данас задушнице, Бог нека прими наше молитве за душе свих наших за које се молимо, али и оних за које се више нико не моли и чији су гробови обрасли коровом и маховином.

Вама, добри моји, из далеке Америке поручујем и молим вас да ме споменете у молитви и ако Бог да – видимо се ускоро…

(05.11.2022.)

13 Komentari

 1. Виолета

  само се ви лепо проведите и вратите добро вашој породици а шта ко коментарише кога брига… 😃❤

  Odgovori
 2. Snežana

  Uživajte Oče i propovedajte našu veru ! Bog neka je uz vas na svakom koraku i uz vašu porodicu . Jedva čekamo da nam se vratite .

  Odgovori
 3. Lacković Milka

  Slava Bogu I hvala za sve!
  Veliki Pozdrav Oče Peđa, lepo je videti da tamo, tako daleko živi
  toliko Roda Pravoslavnog!
  Svako dobro od Gospoda svima!

  Odgovori
 4. suzana knezevic

  Dragi oce Pedja Bog sa vama gde god bili pozdrav iz oblacnog Pariza🖐🙏

  Odgovori
 5. Marijana Stamatović

  Tako mi lijepo i milo gledati i čitati iskustva misionarenja oca Predraga da mi dodje da i sama odem u Ameriku i posjetim naše svetinje i braću i sestre i oce. Iako nikad nisam imala želju da odem tamo napr. da radim i živim, osim da vidim Diznilend i Grand kanion 😊.
  Divna iskustva oče i puno hvala. 👍👍💖💖

  Odgovori
 6. Горан Живковић

  Свако Ти добро желим Оче Предраже као и свим Твојим мисијама и свим Твојим најмилијима. Искрено се надам да ћеш нам по повратку из Новог Света, а кад Ти се слегну сви утисци, препричати понеку анегдоту или осликати ту атмосферу међу нашим прекобарским Православцима, али и другима на које си наишао или са којима си укрстио мишљења и ставове… Господ нека Те чува и води, а Ти упијај све и да нам се у срећи, здрављу и благостању вратиш, па да нам пренесеш делић тих догађаја. Бог нека Те благослови и бдије увек над Тобом.

  Odgovori
 7. Hristina Sarkic

  Господ да ве чува и нек вам да снагу, за да спашавате и учвршчујете Божје стадо по свуда где вас шаље.

  Odgovori
 8. Катарина

  Жив нам био Оче Предраже и да те Бог чува.
  Свуда иди, свуда прођи али
  Својој кући дођи.

  Odgovori
 9. Dusko Trninic

  Само онај ко није далеко макнуо из свог дворишта може бити завидан на великом труду, одрицању, времену и љубави које је неопходно да би се ширило православље по свету.
  Драги оче Пеђа, то је ваша мисија.
  Свако добро од Господа вам желимо на свим путевима. ❤️🌿☦️🇷🇸

  Odgovori
 10. Анонимни

  Divni nas oce pedjA,drago mi je da vam je tamo dobro.bog vas cuvao i blagoslovio i da nam se brzo vratite.puno pozdrava.😀✝️✝️✝️♥️🤟

  Odgovori
 11. Zivka

  Dobri naš neka dragi Bog čuva na svakom koraku

  Odgovori
 12. Zorica

  U najtežem danu moga žvota,Bog mi je poslao vas da me svojom besedom utešite i ohrabrite .Hvala vam na tome ,Bog vas blagoslovio,slava i hvala Bogu na svemu.

  Odgovori

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *