Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

Јахачи веронауке!

Има данас много оних који на таласима времена и људским леђима јашу и труде се да погрбе и оно мало исправљених душа. Не сме се дозволити паорима живота да макар на трен дану душом. Властела робовласничка се труди да жегу дана продужи јер тако могу да продају сунцобране уместо облака, капи воде уместо кладенца и мрве уместо оброка, а да се робови утркују око остатака и равнодушно не верују да је њима намењено више од тога а да им се ускраћује.
Можда неком није јасан почетак мог текста но другачије се не може објаснити ускраћивање духовних мрва без којих би крвоточива жена одавно искрварила.
Свет није свет! Нити глобално нити светоотачки. Свет је шака јада продана паклу задужена да пакао на земљу доведе. Свет који чине људи је њихов полигон. На том полигону играчи црних лица бацају избљувке пакла у шареним паковањима, а људи овога света се Богу моле за те шарене лаже. У том свету паковање је битније од садржаја. Ми не! Ми смо они који се боре и који ће се борити да светлост дана обасја сваког човека подједнако јер смо ,,забадава примили и забадава дајемо“! Та благодат не припада мени и мени сличнима. Није моја нити од мене долази већ од Оца целог живота. Моје је да од Бога не украдем. Да оно што је Божије се Богу врати преко оних којима је намењено. Да, то је моје. Само поштар благодати Божије.
Е баш о томе пишем. Ти духовни лопови краду, ни мање ни више него деци из ушију, очију, уста, ону суштину за коју сами говоре да је право сваког пијуна земљиног полигона да поседује. Право да верује, да воли, да се нада. Три највеће Хришћанске врлине, а и људске уопште. Онда кад ти кажу да имаш право да верујеш они те преко својих паса застраше да иако имаш „право“ није добро за тебе да верујеш. Бар не у неког Бога из историје јер није популаран. Измислиће они божанства у која ћеш имати „право“ да верујеш. То није право Право! То је подметачина илузије на слободан избор.
То се дешавало у време комунизма кад су бранили народу Бога. Уместо Mатерица ето вам 8. март. Уместо Васкрса ето вам 1. мај. Уместо веронауке ето вам грађанско! Једном речју тај модел живи и данас.
Грађанско је пандам веронауци. Грађанин је пандам малограђанину илити сељаку. Дакле, или си заостали сељак који верује у Бога или си модеран грађанин. Али нас који верујемо у Бога су кроз историју прикивали на разне крстове па нам ни тај пандам нашем избору није стран док год нам не дирају избор на Бога. Е ту креће беснило паклених избљувака. Креће навала осветничке руље и судија овога „света“! Разни директори, наставници, професори и посебно учитељи одговарају родитеље и децу од вере и онога што она носи. Прете и то отворено. Говоре да деца на грађанском неће ништа учити, што је за човека боље да ништа не учи него да учи о Богу. Ти агенти пакла уместо просветни апостоли да буду и бране лице просвете и просветитељства су тиме пљунули на Светога Саву којег све школе, онда, лицемерно славе! Шамар Светоме Сави! А кући за Васкрс фарбају јаја, носе Богојављанску водицу, славе славу, а друге уче да то не раде. Подсећа ме на филм „Еквилибријум“ у које људи примају ињекције да ништа не осете јер су осећања, боје, музика и сваки вид емоције строго забрањени, а сами су конзумери истог јер то живот значи.
Е па нећемо то више дозволити. Не само то већ и многе друге накарадне науке упућене нашој омладини, нашим садницама будућности. Ако смо ишта у животу осим поштара благодати, онда смо и баштовани у башти Божијој. Не дам вам децу! Не дамо да нам саднице од малих корена трујете вашом извитопереном науком и шареним лажама западних пропаганди. Даста је било самоубистава деце и легалне еутаназије! Веру ускраћујете као воду младом дрвећу! Љубав сте у блато погазили грехољубивим мужеложницима и бацили у смеће митова! Наду сте једино оставили у ванземаљце и у „мало сутра“! Тај мамон којем служите мислите да вас воли? Цени?! Исти ће вашу децу сажвакати и испљувати.
Ово не говорим у своје име већ у име милиона свештенства, родитеља и рођене и још увек нерођене деце. Оставите Богу Божије! Не дирајте где вам место није. Јер ћемо тражити да се имена ваша ставе на огласну таблу и да ви и ваши будете из баште избачени по узору на палог Адама и Еву! Тражићемо да због напада и насртаја на душе наше деце будете одлучени од Чаше кад већ исту браните другима!
Побогу људи, зар не знате да смо вам дали наше највеће вредности и наше највеће благо?! Ништа нам није светије од наше деце и наследства њима обећаног. Доста смо трпели гажење грожђа од стране виноградара. У Јеванђељу су зли виноградари које је Господар злом смрћу погубио прво донели род који су потом бранили да предају Господару. Шта мислите шта ће вас снаћи кад саднице чупате и сакатите?
Нека вас Господ, истински судија и Отац сваког живота уразуми или ћемо вас ми послати у ћошак и на клечање на кукурузу на који гордо шаљете нашу децу деценијама!
П.С.
Родитељи мили моји, не плашите се уцена и празних претњи. И сам сам био инспектор (координатор) верске наставе и знам да је и овај људски закон на вашој страни. Шаљите децу на веронауку, а ми ћемо се трудити да квалитет исте што више побољшамо. Не дајте се уплашити. То је само лавеж паса који мрве које њему нису намењене закопава. Ово је земља Светог Саве и Светих Немањића. Немојте да они зажале што су нас родили. Онда ћемо се само на парастосима духовних гробова наших поколења састајати. Ако већ децу водите Василију Острошком и учите их да славе славу и буду домаћини и да јако стоје на овој бури, пустите нас да вам помогнемо. Пустите нас да вас макар на трен одморимо и ваше васпитавање потврдимо. Јер и ја џаба васпитавам своју децу ако немају постојаног града, пријатеља и женика са ким ће будућност наставити.
Хвала Вам…

4 Komentari

 1. Марија

  Помаже Бог браћо и сестре. Баш јуче се нама десила ситуација на ову тему ,верујем да није злонамерно . Само износим чињенице. Моје дете креће у 5 разред и увек је за ове 4 године школовања бирао Верску наставу. Када год сам га питала на почетку ш.године Верска или Грађанско одговарао је на моје одушевљење „Верска настава наравно“.
  Сада се предлаже да се деца која похађају Верску наставу и Немачки језик ,пребаце на Грађанско васпитање јер би им разредни био наставник француског. Да би тај наставник упознао и децу која која похађају Немачки . Надам се да сте разумели . Из истог оделења похађају Немачки и Француски (с тим у вези би онда наставник тако виђао један део ученика).
  Проблем је код ученика који похађају Немачки и Верску
  Па се саветује да пређу на Грађанско. Ми смо остали при томе да не мењамо. Верска и Немачки, а ако нам разредни буде наст.Француског биће весело. Али ето све је у Божијим рукама па нека буде воља његова. Нама је јако важно похађање Верске наставе није то нешто небитно као што неки мисле. Ако је имао могућност да бира онда нека буде тако како је изабрао. Поред Енглеског учиће Немачки и похађаће и Верску наставу. Размотриће се да ли ће им бити раз.надтав.Француског или неко други.
  Значи проблем је ако ученик похађа Немачки и Верску има пар таквих ученика или је можда моје дете једино то нисам питала. А ученици који похађају Немачки и Грађанско ће виђати раз.на грађанском.
  Ето то је један од примера где се ученици из ових или оних разлога позивају да не похађају Верску наставу. Истакла бих да је наша учитељица једна дивна жена и да је она вероватно проследила предлог наставничког већа.
  Извините на подужем коментару. Свако добро од Господа.

  Odgovori
  • Радованка

   Срамота,немам друге речи за овакву ситуацију и ускраћивање веронауке,увела бих је и на факултете као обавезан предмет,нарочито на Медицинском факултету .
   Први пут шаљем коментар и немојте да га не објавите.

 2. Danijela

  Hvala oče Peđa.Nema predaje.

  Odgovori

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *