Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

И да плачемо и да вриштимо!

Сигуран сам драга браћо и сестре да сте сведоци незапамћене медијске хајке којој је ових дана изложен наш Патријарх. Толика хајка и изливи мржње према српском Патријараху и Цркви, према свештеницима и народу Српске Православне Цркве се не памти још од Брозовог времена.

Изашле су на видело помисли многих срца. Позивају на линч, на протеривање веронауке из школа, на забрану јавног деловања српске Цркве у српском друштву (!), на коначни обрачун са њом. Ја сам запањен и у неверици гледам, и сведочим као и ви, да би унуци оних који су јахали свештенике и цркве претварали у нужнике, који су побили српску интелигенцију, поновили дело својих отаца и дедова.

Један је циљ иза свеколике камариле која се ових дана обрушила на нашег духовног оца. Оркестрирани линч има за циљ да од сада и довека ућутка Његову Светост по сваком важном питању, по свакој важној теми за наш народ и нашу децу. Или да то учини барем док се не појави неко ко одговара њиховим схватањима, њиховим погледима на свет. Док се не појави неко ко је „отворенији за западне вредности“. У суштини они би да Јеванђеље Христово дораде! Браћо и сестре, да га скроје према својој мери! Жуља их реч Цркве! Њима Христова Реч ствара нелагоду! Јасно је да таквима не може одговарати ни онај који следи Реч Христову, онај коме је пред Светим Савом поверена душа српског народа. „Ако мене гонише, и вас ће гонити“, речи су Христове. И ето како се пред нашим очима, као светошћу обасјано, открива ко је ко.

На једну оштрију реч нашега Патријарха, на реч јеванђељске истине, која није питка онима који на истину нису навикли, на једну реч Његове Светости која их само изводи на светлост и разоткрива, а која их у суштини позива на покајање, поскакали су као попарени! Као бесомучни!

Они би хтели Патријарха који ће оберучке прихватити све западне вредности. Патријарха који ће вино Јеванђељске истине растакати лажима и тобожњом толеранцијом у шприцер, у речи у којим нема ни Божје силе и ни светлости, у речи које не потресају небо и земљу – како каже Свето Писмо.
Када им се не чешу уши прете личном и прогоном, јахањем свештеника и коначним обрачуном са Црквом. Ваљда да доврше посао својих отаца и дедова? Јуриће нас, кажу, по улицама! Покушаће да преотму и Спасовданску Литију! Славу престоног Београда да претворе у митинг против српског Патријарха! Бедници и јадници! Људи спржене савести и бестидници! И ја јавно исповедам и признајем да се и мени и плаче и вришти од муке и лудила које нас је снашло! Од свесног лагања и извртања истине, од злобе и једа, од распламсале мржње и спремности на сваку неправду против нашег духовног оца.

Не могу да сакријем бол и муку, љутњу и праведан гнев, верујте ми. Не могу мирно да гледам да вређају српског Патријарха људи на које се речи цара Давида пророчки односе: „у устима им нема истине, грло им је гроб отворен, језицима лажу, срца су им сујетна“ и који додаје: „Боже, разбиј намере њихове, обори их за неваљалства њихова, јер те љуто огорчише, на Тебе се подигоше!“. Да Боже, разбиј намере њихове. Укрепи онога кога је Десница Твоја поставила да води овај народ! Одбрани помазаника свога!

Позивам вас, драго браћо и сестра, да сви умножимо молитве за нашег Патријарха да га Бог подржи у овом тешком тренутку, да му да снаге да брод српске цркве и српског народа кроз ову буру која нас је снашла и која деценијама не посустаје, него прети још већом тамом и силином, приведе мирном пристаништу Његове милости и доброте.

Ја знам где ћу бити на Спасовдан, браћо и сестре. Бићу уз мог Патријарха, уз моју браћу свештенике, уз мој народ! Видимо се 25. маја у Београду!

47 Komentari

 1. Lacković Milka

  Gospode Isuse Hriste Sine Božiji pomiluj Nas grešne! Divni naš Patrijarh Srpski Porfirije, Revnuje za Hrista! Na mnogaja ljeta!

  Odgovori
  • Đorđe

   Patrijarh Srpski Porfirije, ne odstupamo od reči i ljubavlju Gospoda našeg Isusa Hrista. Neka Vas Dragi Bog Blagoslovi i čuva sve nas od neljudi.

  • Винка Гверо

   Нека Господ сачува нашег Патријарха и сав православни народ и да Господ снаге Њему и мама да идемо исправним путемпутем за Хосподом.Доаси нас Боже од сваког зла.

  • Mirjans

   Slava Gospodu,našoj Crkvi i našem Pazrijrhu

  • Anka

   Amin

  • Тања Арсеновић

   Господе Боже спаси нас грешне. Дај нам снагу да и ово издржимо. Слогу и стрпљење нашем свештенству.

  • Milkica Brkovic

   Neka Gospod Bog Isus Hristos sacuva i da snage našem duhovnom vodji Patrijarhu Srpskom kao i sveštenstvu Srpske Pravoslavne crkve… neka ih Gospod sacuva od svakog neprijatelja vidljivog i nevidljivog kao i sav pravoslavni svet. Više nego ikad nam je potrebna crkva.

 2. Госпава

  Спаси Господе и Свети Оче Саво наш Србски род🙏☦️💕

  Odgovori
  • Stojanka

   Gospode Isuse Hriste Sine boziji pomiluj nas gresne, daj snage I zdravlju nasem Patrijarhu Porfiriju.
   Da se Srbski narod ujedini, I okrene svojoj vjeri, da je upozna I za voli I drzi zapovijesti bozije.
   Gospode oprosti onimasto hule, navedi ih na put spoznaje I pokajanja.
   Dusa me boli kad cujem ovakve hule, da da Gospod da se Srbi ujedine, bez Gospoda nista znam iz sopstvenog iskustva, a Sa Gospodom je sve lakse☦️☦️☦️❤️

  • Ljube

   Gospode Isuse Hriste sine Božiji pomiluj ih grešne!!!Ovo je vise nego strasno koji umovi to mogu tako da izgovore,pomisle i da povrede naseg dobrog Patrijarha😥nije mi dobro dok ovo sve citam😥

  • Tanja Goricki

   Samo ljubav prema Hristu i vjera u njegovo vaskrsenje moze nas spasiti. Blagoslovljen budi Bog ,Blagoslovljeno ime njegovo blagoslovljen Patrijarh Porfilije

 3. Драган

  још нисмо истребили семе зла звано комунизам и фашизам…

  Odgovori
  • Ana Bokan

   Isuse Hriste Sine Bozji, pomiluj nas gresne!

  • Vesna

   Vaistinu znalci ovoga sveta,znaju sve osim da su sluge satane. Kad svane poslednji dan,satana će se zaradovati broju svoje žetve. Sve šturo klase….Vladika Nikolaj

  • Дејан

   Народ је био превише равнодушан док се сијало сјеме саблазни. Данас гледамо његов пород.
   Востани Србијо!

 4. Branka

  Slava Bogu pa imamo čovjeka za Patrijarha. Ovo nije, niti ce biti nista novo kad nema Boga u njoj-njima. Moje skromno misljenje je da nas Patrijarh nema potrebu da komentarise nevazne, nazovimo, ljude.

  Odgovori
  • Rajka

   Da nas Gospod Bog pomiluje sve grešne prosvijetlio nam pamet pomućenu prigrli nas sve koji ga volimo i samo se Bogu molimo da nam uvijek bude na pomoci mnogi ne znaju šta čine oni koji ne poštuju treba ih pustiti niz vodu a mi vjernici da se udružili i da nedamo na Patrijarha ni na Gospoda Boga našega
   Bezdušnike izbrisati ima nas više pobožni nego njih da im ne spominjem imena
   BOŽE MOLIM TE POMOZI SVAKOM SVOM VJERNIKU DA IZAĐEMO IZ OVOZEMALJSKOG ZLA
   POMOZI I NEVJERNIKU KOJI NEZNA DA JE NA KRIVOM PUTU

  • Đorđe

   Patrijarh Srpski Porfirije, ne odstupamo od reči i ljubavi Gospoda našeg Isusa Hrista. Neka Vas Dragi Bog Blagoslovi i čuva kao i sve nas od neljudi.

 5. Borka

  NE MOGU DA VERUJEM SVOJIM OČIMA I UMU!!!! KAKO JE MOGUĆE DA SE OVAKO NEŠTO PINOVO DEŠAVA U SRBIJI, SADA KADA SE NAROD OBOŽIO I DOBIO SVOJE DIVNE PASTIRE KOJI IH IZVODE IZ BLATA I NAJGOREG POROKA, KOJI SE TRUDE NA SVE NAČINE DA NAS IZVEDU NA JEDINI PUT SPASENJA, SADA OPET NISKO UDARAJU. NISKO I PODMUKLO. BOG NAM SVIMA BIO NA POMOĆI A NAROČITO SVEŠTESTVU I NARODU KOME JE SADA POTREBNA VEĆA HRABROST NEGO U NAORUŽANOM RATU. ŽELIM VAM SVIMA, OD PATRIJARHA I SVEŠTENSTVA DO SVAKE DUŠE KRŠTENOG SRBINA DA IZDRŽIMO I UZ BOŽJU POMOĆ POBEDIMO OVE SATANISTIČKE UDARCE. PRIZOVIMO SVE ANĐELE, SVE SVECE I MUČENIKE DA NAM SE PRIDRUŽE. BOZE POMOZI I SABRANI.
  VELIKI POTDRAV I PODRŠKA U MOLITVI OD TETKA BORKE IZ KANADE

  Odgovori
  • Ljiljana

   Nažalost samo ovo može u zemlji Srbiji 😥nigde u svetu ovako nešto niko ne bi smo ni pomisliti, kamoli da uradi 😥😥svaki dan sve gore i gore tolko zla i zlobe u ljudima toga 🙏🙏🙏neka im gospod podari osvescenja i razuma🙏🙏boze dragi čuvaj nam našeg patrijarha SPC sveštenike i sve nas zajedno ☦️🙏☦️amin

 6. Ivana

  Neka Vas Bog čuva Oče!

  Odgovori
 7. Slobodan

  To je zato sto „oni“misle da su Hriscani Pravoslavci „Ko tebe kamenom ti njega hlebom“…Od celog Svetog pisma samo tu recenicu znaju..Ona im bas odgovara…Ali ta recenica,po mom skromnom shvatanju,je za LJUDE.Za „one druge“mora se ODGOVORITI jezikom koji oni razumeju…Jer da nije tako ko bi od Svete loze Nemanjica pa do Cara Lazara i despota Stefana Lazarevica usao u Raj!?Sa ljudima recju(i delima),sa „onim drugima“jezikom koji oni razumeju…nazalost…Gospod nam je dao i Hleb i LEPU REC ali i mac je od Boga…Posebno kada je ZA Boga…Zato,dobri moj Oce Pedja,ne beri brigu.Dok je „Srba“u Srbiji nece vise niko jahati svestenike niti rusiti Crkve(a i toga je bilo za vreme komunjara).Samo sto oni nemaju porod koji ce svedociti tome…A i nama vernima treba jedan „Bogom dani“ da kaze da ima i drugih nacina osim „hleba“ za odbranu Svetinja na zemlji…Jer „nase“je Carstvo Nebesko…Ko hoce HOCE,ko nece,njegov izbor.Hristos Voskrese!

  Odgovori
  • Истина И само Истина

   @Slobodan ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!
   Дивно сте написали… АМИН!

  • Olivera Karisik

   Hristos Vaskrse!

   Vidimo se ,ako Bog da,na Svetim
   Litijama,za Spasov dan !

  • Марија

   „Благословени су прогнани правде ради…“
   Никад лукави на своје није ударио,него на светиње.
   Нека Господ окрепи и оснажи нашег Патријарха Порфирија,свештенство и верни народ јер ми смо са Христом Света Саборна и Апостолска Црква Православна.Сачувај нас Господе у милости Својој, Пресвета Богородице спаси нас!☦️♥️🇷🇸

 8. Snežana

  SVI SMO U BEOGRADU 25.maja DRAGI OČE ! NEDAMO NAŠU CRKVU ,VERONAUKU ,NAŠE SVEŠTENIKE I NAŠEG DIVNOG PATRIJARHA PORFIRIJA .

  Odgovori
  • Анонимни

   Слава Богу за све!☦️♥️🇷🇸🥰

 9. Dušanka

  Боже сачувај, само ћу то рећи. У сваком реду народа има нас свакаквих, али те особе, које су себи дале толика права, како се не плаше, имају ли своје потомке.
  Већ сам више пута слушала ту госпођу, и видела да је то антихрист, ужас, Боже,молим ти се, сачувај нашег Патријарха, сво наше свештенство,монаштво, народ свој, од злих људи. Даће Бог да се видимо на Спасовдан, да нас буде толико да се види ко је ко у земљи Србији.
  Вама оче хвала, хвала што нас будите из дубоке учмалости, успаваности, учите нас,хвала још једном.
  Широм Васељене је народ који је уз нашу вољену цркву и нашег Патријарха!
  Има у овом народу много више оних који воле нашег Патријарха Порфирија, поштују, и моле се за њега, од оних других.
  Христос васкрсе, ваистину васкрсе!

  Odgovori
 10. Slobodan

  I da,necemo ni da placemo ni da vristimo…Nego da se borimo.Ja mislim da imamo zasta…A sud je u Bozijim rukama…

  Odgovori
 11. Marija

  VIDIMO SE!!!

  Odgovori
 12. Милица Арсенијевић

  Христос васкрсе
  Ваистину васкрсе
  Са вером у Бога уз вас и цркву божју
  „Вера биће пораз врагу“

  Odgovori
 13. Olivera

  Gospode Isuse Hriste Sine Boziji pomiluj nas gresne🙏
  Strasno koliko narod prazan i koliko mu je stalo za matrijalne stvari (novac)i spreman da uradi sve sto je nedostojno ljudskom umu …
  Covjek bez vjere je nepostojan prazan zato i jeste spreman da uradi nazalost to sto radi🥲
  Iskreno dusa me boli kada vidim sta se radi u mojoj otadzbini zar ljudski rod nije svestan koliko mrznje i razjedinjenja dolazi od strane onih koji zele da uniste sve moralne vrednosti !

  Odgovori
 14. MILENA

  SRAMOTA I OD GOSPODA BOGA GREHOTA! NAVIKLI SMO NA SAMARE, ALI MOLIMO SE ZA NASEG PATRIJARHA, SVI SVESTENSTVO, NASE HRAMOVE, DECU! NEKA NAS MILOSTIVI BOG SACUVA OD NESRECNIKA! HRISTOS VASKRSE!

  Odgovori
  • Вера

   Господе Исусе Христе,Помилуј нас грешне и јадне и биједне ,ништа друго и нисмо но јадни и биједни .Ово ме баш погодило,јер сам га слушала и његове ријечи отрезњују и освешћују

 15. Михајло

  Nibicula est – transibit!

  Odgovori
 16. Нада Мијатовић

  Са којим правом и образом може било ко да вријеђа свог Патријарха због своје глупости, Господе Исусе Христе помилуј нас грешне!

  Odgovori
 17. Нада Мијатовић

  То је брука и срамота да се наш род из чиста мира окреће против своје Цркве православне, да коментарише и вређа само учење Исуса Христа , Боже помози нам !

  Odgovori
 18. Milivoje

  Istina nekad ume da boli

  „Kad se suocim sa istinom strah bledi“

  Pre petnaestak godina sam shvatio da sam alkoholicar
  ( hvala bogu i drugim ljudima ) i od tada nepijem.

  Kad bi se “ jadnica “ suocila sa istinom, verujem da bi se vremenom osecala bolje i bolje

  Odgovori
 19. Мама Лазара и Душана

  Надвише се неке зле силе над овом маленом земљом. Обузе тама цео свет.
  Почеше ђаволи кола да воде а безбожници и неверници се ухватише па и они заиграше.
  Игра све, и старо и младо, и оно дете из колевке што гуче. Нико се од безбожника не сећа да су људи били јуче. Туче злоба са свих страна, туче јаче него танана грана, која нас је тукла у детињству, давних дана. Ударају вековима на Бога, Цркву, Свете, ударају у три прста, хлеб, вино и дете. И то, затворених очију.
  Народе православни, устани и одбрани икону пред којом се крстиш, устани одбрани славу и крштено име, устани одбрани своје претке, дедовину и будућност своје деце и своје лозе будуће. Не сагињи се, већ храбро устани као што си увек и устајала. Зашти оно што вековима отимају од тебе разни злоћудни људи обучени у ђавоља одела, намрштених чела.
  Помоли се Србине за Патријарха српског народа, помоли се Богу и свим Светима, помоли се и ти драги брате и сестро, помолите се и ви децо наша , помолимо се Господу сви који у Њега и верујемо, чије име славимо и у молитвама изговарамо, ма није битно које си националности. Групна молитва је јача и снажнија од било ког ђавољег „рикања“. Господе Исусе Христе Сине Божији помилуј ме грешног!
  Нека нам Господ Бог свима помогне.
  Нашем драгом Патријарху српском господину Порфирију, желимо пуно снаге и смирености да издржи све ово што га је задесило и да се уздигне изнад сваког зла које га окружује.
  Нека нам је на здравље и спасење душа наших!🙏♥️☦️

  Odgovori
  • Valentina

   Spasi Gospode i sačuvaj nam Patrijaha! Podaj snagu svim srbima i Vama oče Predraže!

  • Винка

   СОТОНА УДАРА НА ПРАВОСЛАВНИ НАРОД СА СВИХ СТРАНА. ГОСПОДЕ СПАСИ НАС. ДАЈ СНАГЕ ЦЕЛОМ ПРАВОСЛАВНОМ РОДУ ДА СЕ ОБОЖИ И ДА УЗ ТВОЈУ ПОМОЋ ЖИВИМО КАКО ЈЕ ТВОЈА ВОЉА.

 20. Верица

  Амин, Боже дај, добри мој Оче Предраже!

  Odgovori
 21. Горан

  Нека би нам Господ дао снаге да издржимо
  до краја. Спаси боже народ твој, нашега Патријарха и сво Свештенство од Бога нам дато.
  Христос васкрсе! Заиста васкрсе!
  Христос по среди нас.
  Јесте и биће.

  Odgovori
 22. Истина И само Истина

  Сам Св. владика Николај ће стајати на челу литија, наше је да се окупимо у што већем броју, мислим на верни народ, да молитвеном љубављу, пробудимо свест успавану, да повратимо са пута макар и једну залуталу овцу… Разумем је што се оцу Пеђи и плаче и вришти, то је вапај за Истином,…. Но, имамо, СЛАВА БОГУ, СВ. САВУ,… што се за Србе грешнне и залутале, пред Престолом Творца клечи, моли и плаче… Није сувишно да и ми заплачемо, али пред храмом са топлом љубављу, на патријархов поздрав ХРИСТОС ВАСКРСЕ, једнодушно, громогласно одговоримо, ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!
  Чуће нас Милостиви Господ…
  Наду,не губимо, веру чувајмо и Љубав ће остати по среди нас!
  Васкрснуће СРБИЈА И БЕОГРАД!

  Odgovori
 23. Rada Cotric --- Vranjkovic

  “ Kome Sveta Crkva nije Majka — tom ni Bog nije Otac ! . “ 😍😍😍 — “ Razbij Boze pomisli i namere njihove ! . “ 😍😍😍 — AMIN. BOZE DAJ ! .

  Odgovori
 24. Милица

  Шта би било да је ово земља Грчка?

  Ако је Господ са нама, ко ће против нас!

  Odgovori
 25. Dragana Bećarović

  Боже сачувај, само ћу то рећи.
  Има у овом народу много више оних који воле нашег Патријарха Порфирија, поштују, и моле се за њега, од оних других.
  Христос васкрсе, ваистину васкрсе!

  Odgovori

Povratna veza/Povratni ping

 1. И да плачемо и да вриштимо! - Brojanice Milojević - […] Source link […]

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *