Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

Други нам не би опростили да им радимо то што они раде нама!

Колико неправде на свету, мржње и злобе. Они који томе робују нападају редовно синове и ћерке светлости не очекујући од њих да се бране. Када би ми њима урадили или рекли једну ствар као они нама, то би нам памтили до краја живота и никада нам не би опростили.

Сигуран сам да сте се сусрели са овим. Рећи ћу вам и шта да радите:

Ако вас константно повређују, знајте да је молитва и љубав ваше највеће оружје. У тренуцима најтежег прогона ни Христос, а ни апостоли, нису показивали ни трунку мржње нити зле коби према својим нападачима.

Просто је то линија која постоји између добра и зла, између синова таме и синова светлости. А са друге стране, једино вода може да угаси пожар и потребно је да се не гневимо што им не можемо узвратити истим, нити тражити од Бога да Свој гнев излије на њих, већ их сажаљевати и волети, јер је очигледно то једино што им је потребно. Спомињати их у молитви, али од свег срца.

Знам да то није лако, али је то једини исправан пут. А ако немате снаге да то носите онда је најбоље да се удаљите док се љубав не распламса поново у вашем срцу. За то се молите посебном молитвом за умножење љубави.

То је прави и једини пут према другима који су због недостатка љубави и вере почели друге да понижавају. Понижавање њих ће оправдати њихово зло и такав став. Верујте ми кад вам кажем да ће их више болети ваша ћутња и топла реч него ваш гнев. Ништа их на свету не би толико обрадовало као да виде да ви патите и да се гневите. Немојте патити. Баш напротив – радујте се…

Они ће проћи, и те муке са њима, али ће доћи нови други са новим мукама. Хоћемо ли у налету неправде на нас цели свој живот провести у гневу и сузама?

Ето зашто нам је то рекао Господ. Да овај свет жари и пали, а да се ми радујемо и веселимо лекцијама и сусрету са Господом у дан наше смрти. Да будемо радосни и срећни кад свет од нас то не очекује. Да не бежимо и не кријемо се, већ да покажемо да заправо нисмо ми ти који се требамо стидети због нечега, већ они. На увреде увек одреагујте кад има наде да из тога изађе нешто добро, али не увредама, већ овим што вам рекох. Добротом своје личности не дозволите да вас се то дотиче.

И запамтите да причање о томе само отвара рану. Као да се није ни десило. Бог бележи све, али није важно што бележи њихов грех, већ наше трпљење, љубав и молитве. А ако буде воља Његова и одговори на наше молитве, уместо непријатеља добићемо брата/сестру.

Толико. Осећам да ће многима затребати. Зато без секирације, све иде како треба…

6 Komentari

 1. Mirislava

  Hvala Vam oče…vaša misija data od Gospoda je svetlo na mojoj životnoj stazi, a verujem i mnogima naše, sada već povećoj internet zajednici 😍Želim Vam da vaša misija bude i dalje Blagoslovena u dobrom zdravlju Vama i vašoj porodici, bez iskušenja…
  Hristos Voskrese

  Odgovori
 2. Little Hope

  “ tame postoje da bi prizvale sjaj „

  Odgovori
 3. Истина И само Истина

  Толико сте ово лепо написали оче Пеђа, да ми је драго због сваке речи, но имам много искустава, а што је још узвишеније и искуство где сам гоњена неправедно годинама, без речи подносила сваку увреду, рану, (плакала у самоћи), наново добијала снаге да наставим даље и сваку клевету Господ је наградио дајући ми спознају свега проживљеног и све више умножавао љубав у срцу… Једноставно, научила сам да осетим људе по духу, јер у Духу Светоме је све чисто и једноставно, проткано радошћу и благодарношћу…
  Леп је осећај кад је човек неправедно осуђен, а пред Господом чист, то је радост, љубав и мир душе!
  СЛАВА ГОСПОДУ ЗА СВЕ!

  Odgovori
 4. Violeta Becej

  Hvala oce sto nas usmeravate na pravi put… Svako dobro zelim vama I vasoj porodici…

  Odgovori
 5. Julijana

  Hvala Vam za reči ohrabrenja!

  Odgovori
 6. Branka

  Bogu hvala
  Majci Božjoj hvala na Ocu Pedju

  „Mi smo deca neba“
  ima više izvođenja ove pesme.

  Odgovori

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *