Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

Да ли знате ко је Растко?

Растко је дете Светог Симеона!

Овај мали Растко је дуго чекано дете. После две неуспеле вештачке оплодње, Божијим промислом, тата Иван је на пијаци наишао на свештеника који му је понудио грожђе са лозе Светог Симеона из манастира Хиландар. Тај свештеник је то набавио за неког другог, али се ти други нису јавили и ето како је грожђе завршило код њих.

За употребу грожђа поред благослова треба и строг пост, исповест и редован одлазак на Литургију. Но, и ми који не употребљавамо то грожђе такође тако живимо! Када дођу људи који су опседнути демонским силама, такође се стављају на строг пост, молитву и Литургију.

Видите браћо и сестре како Литургија и живот по Јеванђељу лечи, истерује зло и рађа нови живот! И сам тата Иван ми данас каже да никад није био тако пунији Духа Светог него у том периоду.

Кад је човек пун Бога у себи онда се та благодат дели са другима, исцељује све недостатке, пржи све нечистоће и не може да не роди нови живот!

Тако је мали Растко дете Светог Симеона. Он је такође мој парохијан и редован члан наше Литургијске заједнице. Увек гледам међу народ да видим да ли је не само он, већ и остала деца, ту. И да видите чуда… Кад Растка питате зашто се иде у цркву он ће вам рећи: „Да се једе!“

Ето како је Бог и детету отворио ум за напредну теологију. Он зна да се у цркву дође да се причести, а после једе нафору и кад год му зафали дође по још. Ко зна… Можда и овај мали Растко кад порасте буде Сава!

5 Komentari

 1. :)

  kakva radost 🌸🍀🌹🕊️

  Odgovori
 2. Lacković Milka

  Slava Bogu I hvala za sve!

  Odgovori
 3. Растко

  Знам оче Пеђа јер и ја сам Растко 🙂 Пошто сам 76. годиште постоји анегдота око мог уписивања у матичне књиге рођених. Матичар је (несумњиво члан КПЈ) упорно сугерисала мојима да буде друго име, мајка се мало и колебала па предложила Владимир (по Хрушчовљевој посети Брозу руска имена су поново била дозвољена) али отац ни да чује. После неког времена да се све мирно заврши мајка рече тој „другарици“ да је мој отац велики поштовалац лика и дела Растка Петровића па коначно бих уписан. На одласку је дотична питала мог оца како би се звао други син да су били близанци или ако још једног добије. Одговор „из прве“ – Немања и њено бесно – Знала сам 😂

  Odgovori
 4. Милан

  Оче Пеђа, можете ли снимити клип један или организовати стрим у којем је тема “ Пут до свештеничког чина“, како се постаје свештеник, како препознати свештенички призив, како у млађим тако и у „средњим“ годинама, Ваша искуства, можда мало и о монашком призиву…
  ( можда Ви, отац Иван, Отац Дејан итд. заједнички стрим да направите).

  Мислим да постоји доста људи који осећају неку врсту призива, али немају опита да би били 100% сигурни, а ни храбрости да се отисну, поготово у ова данашња смутна времена, кад пљуште увреде и понижења по ономе ко само иде у Цркву, а камоли ако каже да би волео да буде свештеник или монах.

  Иначе, хвала Вам што снимате и што се оволико залажете, много људи је пришло Христу због свих ваших клипова , Богу хвала за то, само наставите с радом!

  Odgovori

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *