Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

Чиме хранити душу?!

Вода је основни елемент сваког живот бића била то трава, животиња или човек. Све што је у земљи (витамини, минерали…) у саставу је и сваког живог бића. Но опет, та два састојка која чине основу сваког живог бића нису жива бића сама по себи.
Вода и земља постоје и овдојено у природи и чине насушну потребу сваког живог бића у чијем битију је опет земља и вода.
Дакле, непрекидно наводњавање, доливање и ђубрење да би живот остао живот, а опет несливено са твари из које је потекао са својим горивом без ког је немогуће постојати.
Ако сте пратили до сад онда сте схватили принцип рада. Човек, биљка и свака жива ствар која су у суштини земља и вода живе цео свој век од земље и воде. Врло једноставно. Оно што нас чини то нас и храни. Али земља и вода су мртве твари за разлику од живог бића чији су део и тиме чине врло жив и комплексан живот. Занимљиво, зар не?
Исти принцип ћемо применити на суштину живота и бића:
Земља постоји, али мртва, тј. не као биће, а исто тако и вода, но оно што је направило микс земље и воде тј. блато, и тој савршено извајаној скулптури удахнуло живот, јесте Животодавац! Та безлична форма постаје личност захваљујући даху Живота. Живот од Живота. Мало земље, мало воде и мало душе – и ето ти човек.
Но, и та душа мора да се храни као и то тело. Хранити душу душевном храном чини душу живом, а човека личношћу супротно трави или дрвету.
Чиме хранити душу?
Земља земљи, а Живот животу! Дајте души да једе Живот и живеће дуже од земаљске форме. А живот може бити само Бог! Сједињење са Богом човека чини надчовеком сатканим за вечност.
Не можете јести воће живота и умрети! Не можете бити једно са Богом и ишчезнути! Бити у Богу и творевини значи бити човек личности пр(а)вог Адама.
Како једемо Бога? Зашто – то смо већ одговорили…
Једемо Га тако што слушамо Сина Божијег који је своје тело и крв дао за нас и рекао је разломивши хлеб: „Једите, ово је Тело“, а потом узео чашу и рекао: „Пијте, ово је Крв моја“.
Исти тај Син Бижији рекао је да „ко не једе тело Његово и не пије крв Његову неће га васкрснути у последњи дан“!
Ето како једемо, зашто једемо и како твар задобија Живот вечни!
Храните своје тело! Храните своју душу! Остало препустите Оцу свих нас који нас највише воли. Који је нас ради Сина свог дао у замену за смрт човека. Тај Отац, са Сином и Духом Светим поручује деци својој: „Једите децо моја! Једите од дрвета живота и наследићете Царство моје које дајем вама“…
Хвала ти Боже и за земљу и за воду, а и за највећи дар од свих: „ЖИВОТ“!

0 коментара

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *