Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

Помоћ за Банију!

БАНИЈА, 01. јануар 2021.

(Оцу Предрагу, од брата у Христу, да подели…)

Наше мало/велико село Гомирје пуно љубави, опет се показало по солидарности и донирало неопходне потрепштине за помоћ обитељима с. Баније. Kомби и приколица су се напунили, а неколицина се на први дан Нове године у 6:00 скупила испред Ватрогасног дома ДВД-а и запутила према Банији, подручју које је страдало од потреса.Захваљујемо се нашем оцу Михајлу, игуману Манастира, који нас је духовно охрабрио пред пут и чувао на истом. Доласком у мјесто Мајске Пољане затечени су призори који се никад неће заборавити, а доласком до обитељи Сладојевић, Весна и Пецан су нас дочекали с осмјехом и најљепшим жељама. Сређен им је срушени кров и први кат куће, а уз помоћ фирме из Загреба кућа је прекривена фолијама и церадама те ће остати суха и чиста до обнове. Весни смо оставили довољне количине каве да и даље куха с осмјехом.

Сљедећа станица је било мјесто Мартиновићи, село до којег се једва долази. Затеченим обитељима се помогло прекрити кровове церадама и надомјестити цријепове.

Дио екипе запутио се у село Дреновац Бански по препоруци мјештана да се посјети Зоран и његова четири анђела. Доласком на адресу чује се како нетко говори: „Добро ми дошли“, и долази Зоран, човјек чији осмјех лијечи све ране, његова жена Љиљана одмах нуди кавом и пићем. Онда долазимо до четири анђела: С, П, Н. и М.… Нисмо крили сузе, а нити њих четири када су нас угледале. У њиховим дјечјим очима страх, туга, невјерица, а и срећа након што смо их загрлили и пружили подршку… Отац Михајло им је дао „Символ вјере“ да их чува све скупа.

Доласком у Мали Градац дио донација остављен је да се превезе до аутом неприступачних подручја.

У селу Равно Рашће затечен је Драган П, деда којем је потрес  уништио све осим његове црвене Шкоде Фелиције која је сад његова кућа. Деди су дечки спремили и из разрушеног шајера скинули бале сијена, а остале покрили најлоном и церадом да може хранити своје овчице и јањце.

Након тога село Бестрма, која је уједно и задња станица, на првом али не и посљедњем обиласку.

Велико ХВАЛА свима који су реализовали акцију.
О нашем народу доле, заборављеном од 90-их, брине СПЦ, свештеници и владике, а ни једне речи о томе.

 

0 коментара

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *