Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

Дошла са Далеког истока да спозна где је прави исток!

Бог је довео Лизел у Србију да спозна православну веру. довео је са далеких Филипина у земљу где је постала православна хришћанка. Крштена је 05. децембра у храму Светог апостола Матеја у Сурчину и добила име Марија!

Новокрштена Марија се овим предивнм речима обратила својој новој браћи и сестрама у Христу:

„Помаже Бог, браћо и сестре у Христу! Сутра пуним 30 година, а од јуче се зовем Марија. Име добих по Пресветој  Богородици! Рођена и живела сам на Филипинима, где сам по рођењу крштена као католкиња! Родитељи су ме васпитали да сваке недеље идем на Свету Литургију, што сам и радила целог живота. Посао ме је одвео кратко у Хонгконг, где сам такође слушала Свету Литургију.

Пут ме даље довео у Србију, ради посла, где се налазим већ годину дана. Научена сталном потребом за Светом Литургијом, пронађох се у храму Светог апостола Матеја у Сурчину, где већ годину дана присуствујем Светој Литургији, али без учешћа у светим тајнама, јер као католик на то немам право у Православном храму!
За време једне од Литургија осетила сам у срцу (у души) нешто што за својих скоро 30 година никада нисам осетила на службама у католичкој цркви и од тада тражих начин да се крстим у православној цркви.
С тим у вези, нађох се као члан групе оца Предрага Поповића, где иако не разумем ваш језик, редовно сам пратила садржаје које је отац Предраг постављао на групи, а од администратора добих помоћ и разумевање као и одговоре који су ме занимали. Администратор групе је ступио у контакт са оцем Слободаном, началником Храма Светог апостола Матеја, где сам слушала Литургију и објаснио му моју потребу, будући да ја не знам ваш језик, већ се споразумевам енглеским језиком.

Уз индиректну помоћ оца Предрага добих себи и кума на крштењу и све се наместило онако како нисам ни сањала, јер сам јуче, хвала Господу Богу, крштена у православној цркви!Сада могу да учествујем у светотајинском животу једине свете, саборне и апостолске цркве, заједно са својом браћом и сестрама у Христу! Да је Господ знао у који храм да ме пошаље, говори и то што отац Слободан течно говори енглески, што је за мене врло важно, јер ми је објаснио много тога и упутио ме шта да читам, како бих што боље упознала православље! Ја сам заволела Свету Литургију и она је заволела мене! Због ње сам овде дошла са далеког истока, да спознам где је прави исток! Јеси ли ти, брате и сестро у Христу, заволео Свету Литургију која се служи у вашим многобројним храмовима у овој прелепој земљи?

Од срца, ваша Марија.“
Ј.П.
.

9 Komentari

 1. Богдан

  „И последњи ће бити први, а први последњи“. Слава Христу Богу нашем милосивом за све. Нека је на здравље и спасење! Амин

  Odgovori
  • Snežana

   Amin Bože Bogom Blagosloveno Krštenje i prelazak u Pravoslavlje ☦☦☦

  • Ненад Аћимовић

   Нека ти је сестро благословено крштење,на веки векова!

  • Zoran

   Na mnogaja ljeta sestro

 2. Stevan

  Neka joj je na zdravlje i spasenje sveta tajna krštenja. Slava bogu I dobro nam došla draga sestro Marija.

  Odgovori
 3. Lily

  Dobro nam došla sestro Marija.

  Odgovori
 4. Михајловић Нада

  Draga sestro Marija neka ti je na zdravlje i spasenje Sveta Tajna Krštenja. Živa, zdrava i vesela bila na mnogaja ljeta.
  Dobro nam došla draga naša sestro Marija.

  Odgovori
 5. Svetlana Stanojčić

  Bogu hvala, neka ti je draga Marija na zdravlje i spasenje. Dobro došla kući sestro po Hristu!!!

  Odgovori
 6. Djuro

  Nek je na zdravlje i spasenje.

  Odgovori

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *