Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

Будимо срцем као деца

Сутра почиње Васкршњи пост. Вечерас је такозвано опроштајно вече. Да би Господ опростио нама, потребно је да и ми опраштамо другима.

Сви ми негде неком станемо на жуљ и можда повредимо и то најпре оне које највише волимо, јер донекле мислимо да се подразумева да нам опраштају. Схватамо њихову близину и љубав здраво за готово. Заправо и јесте тако, али то не значи да бар с времена на време не можемо једни другима да се извинемо за увреде, непромишљености, нервозе, запуштености и још цео списак тога. Углавном за јаке речи које саме излете из наших уста без да срце тако мисли…

Искористите ово вече. Приђите вашим најближим и реците: „ИЗВИНИ!“ Видећете како се свет мења. Како срце итекако мисли те речи само од глупости не може да дође до речи. Реците вечерас оно што срце мисли.

Погледајте ове фотографије мог најмлађег и његових. Они су мој узор у томе. Без обзира колико сте груби према њима они вас воле и опраштају вам. Верујте ми кад вам кажем да се нисам ником извињавао више него својој деци. Јесу мали, али по језику љубави и срца много речитији говорници него ја. Свако дете овог света говори тим језиком. Њихове руке траже загрљај, глава да буде помилована , образи да се љубе, а очи осликавају најлепше дубине неба. Анђели на земљи…

Будимо срцем као деца.
Искористићу и ово вече да све вас молим за опроштај. Опростите мени грешном ако сам вас било чим увредио. Слаб сам . Опростите.
Нека је свима вама који крећете у пост на здравље и спасење и да у радости и здрављу дочекамо Васкрсење Христово.

П.С.
А ви који се питате како да постите рећи ћу вам само ово: Не једите људску џигерицу и једни друге и Бог ће примити нашу жртву.

(недеља, 06. март 2022.)

3 Komentari

 1. Zora

  Sve je ljuubaaav….
  setih se neke pesme od Zorice Brunclik…… A naviše nas tome uči naša pravoslavna vera

  Odgovori
 2. Biljana

  I pored stotine recenica koje se cuju u propovedima , u mnogim prilikama u crkvi, kao I citanjem Pravoslavnih knjiga,….mnogo znace vase reci oce Predraze, upravo kroz zivi primer vase dece,….dodju kao jos jedan podsetnik kao “ okidac“, …da pored svega sto “ kao znamo“, ..ipak mozemo Jos po nekome da se izvinemo. Ja bar tako osecam kada citam vase recenice.

  Odgovori
 3. Slobodanka

  Mnogim ljudima je teško reći izvini i ako znaju da su pogrešili.IZVINI JE VELIKA REC I VELIKO DELO .HvalaVam oče za sve čime nas vraćate u cistu pravoslavnu veru !
  Neka Vas Gospod čuva i Vašu porodicu!
  Oprostite i Vi nama i Gospod Svevisnji!

  Odgovori

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *