Отац Предраг Поповић

Мобилна апликација

Ваши омиљени текстови од сада и на Google Play и App Store-уПочетна

Ко је отац Предраг Поповић?

Духовни текстови

Новости и обавештења

Беседе

Донације

Насиље у суботу!

И такооо…
Свако ради свој посао, а то је да гледа туђи посао. Kакав је то мој посао ако не знам шта је твој посао? Мој посао и јесте туђи посао! Зато нам је никако.

Да бар неко мој посао ради како треба… Ехх. Рад би био препустити га другоме. Но тај неће да ради мој посао. Он хоће само да коментарише како би га у неком универзуму или паралелним световима кад би био на мом месту, боље радио. А да ћу ја одговарати што радим то „траљаво“! Не причам ово због мене но због вас. И сами сте осетили то на вашој кожи и то не мали број пута. Но, баците то на „игнор“.. То је оно што кажу млади „кулирати“. То је „скилл“ високог нивоа. Но ето..

Сутра идем да у основној школи у мојој парохији седмом и осмом разреду одржим предавање на тему породичних вредности. То је оно што ја као свештеник могу у датој ми парохији. Свако по свом нивоу.
А ових дана читамо молитву за брак, слогу и мир у народу, ал ми паде на памет да додам још једну ствар…
Kажу људи: „Како ће нам молитва помоћи против  параде? Kако ће то Бог решити?“
Па ето, довољно је да љуљне нека тешка киша и да се опере тај западни смрад који нам стиже преко залуталих оваца Оца нашег. Не знају људи, или можда знају…

Но сигуран сам да не знају Благодат Духа Светога и топлину дома и загрљај дечице. Да у ноћи сами јецају од празнине којом желе да „испуне“ друге па да им буде лакше у том избору њиховом. Нема ту ничег лепог. То говори и статистика, да су на свету после ратних ветерана по броју самоубистава управо чланови лгбт покрета. То није никоме за подсмех већ за жаљење. И да су само мало другачије иступили са жељом да заједно помогнемо онима који се тиме море, другачије би све било. Овако насилно „Силују нам ум! Силују нам душу!“, како рече наш Патријарх.

Зато ћу се ја молити Богу за кишу у суботу. За кишу, не и за потоп. Та киша ће бити симбол оног потопа који се десио због грехова људских, како у Содоми и Гомори тако и у Нојево време читавог познатог света.
Да се замислимо пред муњама и громовима колико ће нас све заједно Бог трпети. Заблуделе који не знају шта раде, оне јеретике који итекако знају шта раде и расколнике који гледају да разбију све користећи име Божије као параван. Онда и нас које је Господ позвао да волимо у овом свету, а неки од нас мачем секу и грешнике а и праведнике, све онако како треба гледајући туђи посао и туђе спасење.

А има и вас и оних звезда овога света којима се највише и обраћам, који знају зашто смо овде на земљи и који је наш смисао и циљ. Оне апостоле љубави који се не боје погрешних туђих избора – како верских, тако и  сексуалних и животних. Него се молимо Богу из љубави према њима да их Господ посети Духом Светим па да и они осете ту благодат и промене те грешке у животу као што смо и ми некада то урадили.

Прошле недеље ми се исповедао један момак који је захваљујући тој благодати и сузама у цркви оставио дрогу, алкохол, цигаре и порнографију без да је трепнуо. Ето га решење наших проблема и грехова. Да им покажемо Бога. Ал како ће Га они видети кад ми у име Бога доносимо мач? Вама, који љубављу мењате свет, ја се поносим. Ваша Црква се Вама поноси. Свети оци и Господ наш. Ви сте светло овом мраку и молим Вас, Христа ради, да издржите овај мрак. Да никад не паднете на те гране да мрзите и не волите. Kао што Божију милост не може надићи ни један грех и грешник, тако и ми да се управљамо.

Не оправдавамо! Осуђујемо грех, а не човека! Молимо се и чекамо преумњење света!
Kако преумнити свет?
Човек по човек! Дете по дете! Мрва по мрва и ето га и наше а и њихово спасење.
Ако ниста друго пред Богом ћемо рећи да смо се трудили љубављу да их задобијемо, а Он нек види шта ће после. Осудити нас због љубави неће сигурно…
Молимо се за кишу у суботу😉

13 Komentari

 1. Diana D.

  Molimo se za kišu! 🙂

  Odgovori
 2. Dušanka

  Molimo se za kišu!

  Odgovori
  • Boswellia sacra

   Molimo se za kišu!

 3. Marko

  Molimo se za kisu

  Odgovori
 4. Snežana

  Molimo se za kišu u subotu! Bog je milostiv ,uslišiće naše molitve .

  Odgovori
 5. Биљана

  Дивно

  Odgovori
 6. Анонимни

  Boze, cuj nas, molimo te za kisu.

  Odgovori
 7. Marijana Stamatović

  usliši Gospode slugama pokornim. molimo te za kišu, za čudo, samo tebi svojstveno, u odbrani porodice i bogobojažljivih ljudi. u ime Oca i Sina i Duha svetoga. Amin. ☦☦☦

  Odgovori
 8. Mirjana ljubomirović

  Bože usliši naše molitve za osudu greha i ljubav prema čoveku.

  Odgovori
  • Svetlana

   Hvala Ti za kisu danas❤️

  • Borka Pavličić

   Hvala Ti Bože što usliši molitve nas grešnih.🙏🌨🙏🌨😇😇

 9. Анонимни

  HVALA TI

  Odgovori
 10. Milena

  I pade kiša…

  Odgovori

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *